8 ay önce Artvin

Artvin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, çiftçi kayıt işlemleri ile ilgili bir duyuru yayınladı. Yayınlanan duyuruda, ÇKS'ye kayıtlı tarım arazileri üzerinden üretim bilgilerinin güncellenmesinin, üretim yılının Şubat ayı içerisinde yapıldığı belirtilerek, 2024 üretim yılının ürün bilgilerinin güncellemelerinin başladığı kaydedildi.

8 ay önce Tarım

Gübre fiyatlarına yeni bir zam geldi. Üre gübresine Ocak ayı içinde zam yapılırken, Şubat itibariyle yeni bir zam daha geldi. Üre gübresinin zamlanması, çiftçinin girdi maliyetlerini artırırken, gıda enflasyonunu da yukarı çekiyor.

8 ay önce TİGEM

Damızlık sığır fiyatlarına zam yapan TİGEM, 2024 yılı damızlık koyun-keçi fiyatlarına da zam yaptı. Koyun keçi fiyatlarına yüzde 50’nin üstünde zam yapılırken, gelen zamla birlikte Anadolu Merinosu Koç-Teke fiyatı 9 bin 200 liradan 13 bin 750 liraya çıkarıldı. Koyun keçi fiyatı da 6 bin liradan 10 bin liraya yükseltildi.

8 ay önce Hayvancılık

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları öğretim görevlisi Prof. Dr. Nurettin Gülşen, yurt dışından ithal edilen düvelerin doğum yaptıktan sonra ayak hastalığına yakalanma oranlarının yüksekliği hakkında çok sayıda soru ve şikayet geldiğini belirterek, yetiştiricilerin ayak hastalıklarına karşı dikkat etmeleri gerektiği konular hakkında önemli bilgiler verdi.

8 ay önce TİGEM

TİGEM, gebe düve, sağmal inek ve buzağı fiyatlarına yüzde 25 ile 46 arasında değişen oranlarda zam yaptı. Yapılan zam sonrası en düşük gebe düve fiyatı 95 bin liradan 119 bin liraya çıkarken, en düşük buzağı fiyatı da 13 bin liradan 19 bin liraya yükseltildi. Sağmal inek fiyatlarına da ortalama yüzde 25 oranında artış yapılırken, zamlı damızlık satış fiyatları 25 Ocak’tan itibaren uygulanmaya başlandı.

8 ay önce TMO

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Şubat ayı buğday, arpa, mısır, çavdar, tritikale ve yulaf satış fiyatları belli oldu. Ekmeklik ve makarnalık buğday ile mısır satış fiyatlarında artışa giden TMO, arpa, çavdar, tritikale ve yulaf satış fiyatında bir artış yapmayarak, bu ürünlerde Ocak satış fiyatı ile satışa devam edecek.

8 ay önce Desteklemeler

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımsal destekleme ödemesi kapsamında açıklama yaptı. Yumaklı, yaptığı açıklamada çiftçiye bugün toplamda 225 milyon 746 bin lira tarımsal destekleme ödemesinin yapılacağını bildirdi.

8 ay önce Tarım

TÜİK, Aralık ayına ilişkin gübre ithalat verilerini yayınlandı. Çiftçi gübre fiyatlarını yakından takip ederken, TÜİK’in gübre ithalat verileri de piyasalar tarafından bire bir takip ediliyor. TÜİK’in, gübre ithalat verileri, gübre fiyatlarının genel seyri hakkında önemli bilgiler veriyor.

8 ay önce ESK

Irak Tarım Bakanı Abbas Jabr El Maliki Türkiye’deki temasları kapsamında, 2 Şubat 2024 tarihinde Et ve Süt Kurumunu ziyaret etti.

8 ay önce Tarım

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) 2024 yılı ürün güncelleme başvuruları başladı. Çiftçiler 29 Şubat'a kadar ÇKS'de ürün güncellemesi yapabilecekler.