8 ay önce Güncel

Lisanslı depo işletmeleri 2024 yılı ücret tarifesi yayınlandı. Buna göre buğdayın aylık kira ücreti 49,8 lira ayçiçeğin aylık kira ücreti de 86,1 lira oldu.

8 ay önce Hayvancılık

Kurlardaki artış ve yüksek enflasyon girdi maliyetlerini artırırken, buna bağlı olarak karkas kesim fiyatları da yükselişini sürdürüyor. Et ve Süt Kurumu'nun canlı hayvan ithalatı bile piyasadaki artışların önüne geçemiyor. UKON, haftalık kesim fiyatlarına göre dana karkas kesim fiyatı 1,5 lira artarken, kuzu karkas kesim fiyatı ise 6,2 lira birden arttı. Kesim fiyatlarının artması kıyma ve kuşbaşı fiyatlarını da artırıyor.

8 ay önce Bursa

Bursa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, fındık alan bazlı gelir desteği (2023) askı icmalleri ile ilgili duyuru yayınladı.

8 ay önce Yalova

Tarsim kapsamında ürün sigortası yaptıran üreticilerin ilk ve son poliçe kabul tarihi bugün sona erdi. Üreticilerin, mağduriyet yaşamamaları için 1 Şubat’a kadar poliçelerini düzenlemeleri gerekiyordu.

8 ay önce TMO

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)’nun 150 bin tonluk makarnalık buğday ihracat ihalesine ortalama 11 bin 500 TL/ton teklif geldi. Söz konusu gelen tekliflere göre satışlar onaylanırsa, TMO, makarnalık buğdayı 11 bin 500 TL/tondan ihraç etmiş olacak.

8 ay önce Güncel

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğünü ziyaret etti.

8 ay önce Güncel

Et ve Süt Kurumu, Cumhurbaşkanı Kararı ile Hazine ve Maliye Bakanlığının tebliğine göre yayınlanması gereken 2022 yılı faaliyet raporunu yayınlamayarak bir ilke imza attı. Bakan Yumaklı'nın şeffaflık vurgusu yaptığı bir dönemde, Et ve Süt Kurumu'nun yaptığı ithalatlara yönelik bilgilerin yer aldığı faaliyet raporunun yayınlanmaması dikkat çekti.

8 ay önce Güncel

Birçok hastalık hayvanlardan insana bulaşıyor. Bu hastalık türleri giderek artıyor. Zoonoz hastalıklar denilen bu hastalıklara karşı dikkatli olunmalı!

8 ay önce Güncel

Çiftçilerin en büyük girdi kalemi olan motorine zam geldi. Akaryakıt kalemi olan mazot zam gelmesi çiftçileri üzdü.

8 ay önce Güncel

İstanbul'daki bir kiliseye saldıran ve bir kişiyi katleden saldırganlar kıskıvrak yakalanmıştı. İşte ilk fotoğraf...