8 ay önce Hayvancılık

Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, inek, dana, düve kesim fiyatlarını açıkladı. Birlikten yapılan açıklamada, 10, 11 Şubat tarihlerinde üyelerin hayvanlarının birliğin organizasyonuyla kestirileceği belirtilerek, kesim fiyatları açıklandı.

8 ay önce Hayvancılık

Hayvansal üretimdeki kriz büyüyor. Büyükbaş ve küçükbaş hayvan varlığı azaldı. Bakanlık 2024’te üretimin yüzde 5’in üzerinde azalmasını bekliyor.

8 ay önce Tarım

Ticaret Borsalarında ekmeklik buğday haftayı düşüşle arpa ve mısır ise yükselişle kapattı. Ekmeklik buğday fiyatı bir önceki güne göre tonda 70 lira düşerken arpa ve mısır fiyatları ise Cuma günkü işlemlerde arttı.

8 ay önce Desteklemeler

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2 milyar 492 milyon 767 bin lira tarımsal destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını duyurdu.

Tarım Kredi Grubu şirketi TK Tohumculuk A.Ş. tarafından ‘Sertifikalı Patates Tohumculuğu Değerlendirme Toplantısı’ gerçekleştirildi.

8 ay önce Hayvancılık

Tarım Bakanlığının et fiyatlarını düşürmek için uyguladığı ithalat politikası da iflas etti. Yapılan yoğun ithalata rağmen et fiyatları geçtiğimiz hafta sert bir şekilde yükseldi. Dana kesim fiyatı 17,4 lira, kuzu kesim ise 19,7 lira birden yükseldi. Kesim fiyatlarının yükselişinde artan girdi maliyetleri ve kesimlik hayvan arzının düşük olması önemli etken olarak gösteriliyor.

8 ay önce Tarım

Polatlı Ticaret Borsasında, ekmeklik buğday ve yulaf fiyatı bugün düştü. Dün 10 bin 35 liradan günü kapatan ekmeklik buğday fiyatı bugün 9 bin 562 TL/tona kadar düştü. Yine yulaf fiyatı da 6 bin 650 liradan 6 bin 70 liraya düştü.

8 ay önce Tarım

Ticaret Borsaları ve TÜRİB hububat fiyatları bugün sakin bir seyir izlerken, ekmeklik buğday fiyatı 9 bin lira ve makarnalık buğday fiyatı da 11 bin 200 lira ortalama fiyatla işlem gördü. Güncel buğday, arpa ve mısır fiyatları şu şekilde gerçekleşti...

8 ay önce Güncel

Eski Tarım Bakanlarından Ahmet Eşref Fakıbaba’nın Ak Parti’den ayrıldığı için Bakanlık tarafından verilen makam aracını geri alan Vahit Kirişçi’nin milyonluk makam aracını Bakanlığa iade etmeyerek kullandığı ortaya çıktı. Fakıbaba'nın Passat marka otomobilini geri alan Kirişçi'nin milyonluk Audi A8 makam aracını iade etmemesi 'Ele verir talkını (telkini) kendi yutar salkımı' atasözünü akıllara getirirken, Bakanlık kaynaklarının da hoyratça nasıl kullanıldığını gözler önüne serdi.

8 ay önce Güncel

Konya, Seydişehir’de patates üreticileri ‘kota uygulamasına’ traktörleriyle tepki gösterdi.