8 ay önce Hayvancılık

Konya’nın Ereğli ilçesinde süt üreticileri, Bakanlıktan sütte iyi bir fiyat açıklanacağı sözünü alarak yapacakları protestoyu ertelediler. Yapılan açıklamada, “Arkadaşlar resmi kurum ve bakanlıklarla yaptığımız görüşmeler sonucunda gelecek hafta bugünlerde süt ile ilgili iyi bir fiyat açıklaması yapılacak. Bu üreticiyi memnun edecek bir fiyat olacak" denildi.

8 ay önce Güncel

Tarım ve Orman Bakanlığı, taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere 1500 tarım işçisi alım ilanıyla ilgili bir açıklama yaptı. 1500 tarım işçisi alımı ile ilgili genel ve özel şartların İŞKUR tarafından 13 Şubat'ta yayınlanacağı belirtilen açıklamada, alınacak işçi adayların ise 27 Şubat'ta noter huzurunda çekilecek kura ile belirleneceği kaydedildi.

8 ay önce Güncel

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Mersin'in, Türkiye Yüzyılı'ndaki gerçek belediyeciliğe Cumhur İttifakı ile ulaşacağını kaydetti. Mersin Büyükşehir Belediyesine eleştiride bulunan Yumaklı, "Geçen sürede hemen hemen bir çivi bile çakılmamış, belediye binası kendisine ait bile olmayan, aslında her an bırakıp gitme üzerine kurulu ortamda olan bir belediyenin bu memlekete verebileceği hiçbir şey yoktur” dedi.

8 ay önce Tarım

Hububat fiyatları yakından takip ediliyor. Dünyada fiyatlar düşerken, iç piyasada enflasyon ve kurlardaki artıştan dolayı hububat fiyatları yükseliyor. Ekmeklik buğday, makarnalık buğday, arpa ve mısır son bir haftada kaç liradan işlem gördü?

8 ay önce Tarım

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri Derneği Kars İl Başkanı Selçuk Aktaş, Yeminli Tarım Müşavirliği Sisteminin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, Belediyeler, özel idareler ve köy idarelerinde de tarım danışmanı istihdamının zorunlu hale getirilmesi gerektiğini dile getirdi.

8 ay önce TÜRKTOB

Ankara Büyükşehir Belediyesi, çiftçilere dağıtılmak üzere 200 ton sertifikalı yonca tohumunu toplu halde bulamadığı için ihale şartnamesine ithal tohum şartını koymasına tepki gösteren TÜRKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Ömer Güler, "Son 10 yılda tam 11 kat artışla 2023 yılında 4 bin tona ulaşan yonca tohumu üreten bir sektörüz. İthal edilmek istenen 200 ton yonca tohumunu yurt içinden tedarik etmek mümkündü. Buna rağmen ithal şartı koşulmasının gerekçesini sorgulamak gerekir" dedi.

8 ay önce Kastamonu

Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, hijyenik süt üretimini desteklemek için 2 köyde süt toplama merkezi modernizasyonu hibe çağrısı ilanına çıktı. 12 Şubat'ta başlayacak olan hibe desteğine tarımsal kalkınma kooperatifleri başvuru yapabilecek.

8 ay önce Konya

Konya'da, Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi kapsamında çiftçiye çoban karavanı, taşınabilir GES sulama sistemleri ve sebze serası kurulumlarına hibe desteği verilecek. Hibe desteği başvuruları 12 Şubat Pazartesi günü başlıyor.

8 ay önce Çorum

Çorum Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, katı organik-organomineral desteği ve küçük aile işletmesi desteği askı icmalleri ile ilgili bir duyuru yayınladı. Duyuruda, katı organik-organomineral desteği ve küçük aile işletmesi desteği icmallerinin askıya çıktığı belirtilerek, üreticilerin destek ödemelerinde bir mağduriyet yaşamamaları için askıdaki icmalleri 16 Şubat'a kadar incelemeleri istendi.

8 ay önce Bingöl

Trakya Bölgesine kurbanlık hayvan götürecek yetiştiricilerin, 4 ay öncesinden il/ilçe müdürlüklerine müracaat etmeleri gerektiği aksi takdirde Trakya Bölgesine kurbanlık hayvan götürülemeyeceği kaydedildi.