8 ay önce Hayvancılık

Et fiyatları sert yükselişini bu hafta da devam ettirdi. Geçtiğimiz hafta dana kesim 17,4 lira, kuzu kesim 19,7 lira artarken, bu hafta da dana kesim 21 lira, kuzu kesim de 32 lira yükseldi. Kesim fiyatlarındaki sert yükseliş kasap ve marketlerde et fiyatlarının fitilini ateşledi.

Akaryakıt fiyatlarına gelen zammın ardından Tarım Kredi Kooperatifleri gübre fiyatlarında artışa gitti. Üre ve Nitro Power gübre fiyatlarını artıran Tarım Kredi Kooperatifleri, DAP gübre fiyatlarında bir değişikliğe gitmedi.

8 ay önce Hayvancılık

Son aylarda yem fiyatlarına gelen zamlardan dolayı üretici ciddi anlamda mağduriyet yaşarken, yem fiyatlarının artışına gerekçe olarak gösterilen hammadde fiyatlarını sizler için derledik. Türkiye Yem Sanayicileri Birliğinin verilerine Şubat ayında hangi yem hammadde fiyatlarında artış yaşandı, hangi hammadde fiyatlarında düşüş yaşandı?

8 ay önce Tarım

Konya Şeker’in 2023-2024 kampanya döneminde pancar üreticisi ortaklarına 5 Milyar 918 Milyon TL’lik rekor düzeydeki nakdi ödemesi hesaplara yatırılmaya başlanıyor. Çiftçilere önceden ödenen ayni ve nakdi avanslarla birlikte toplam bedel 8 Milyar 190 Milyon TL gibi devasa bir rakama ulaştı.

8 ay önce Tarım

Yaşanan yüksek enflasyon ve girdi maliyetlerindeki artıştan dolayı gübre fiyatları astronomik rakamlara çıkarken, bu ortam çiftçiyi aldatmaya yönelik girişimleri de artırıyor. Son aylarda sahte gübreye yönelik operasyonlar artarken, yetkililer çiftçileri gübre alımında çok dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

8 ay önce Güncel

Yozgat'ta süt hayvancılığı yapan Üzeyir Koç, vatandaşın alım gücüne göre süt fiyatı belirlemesi ile takdir topladı. Normalde 100 liraya sattığı 5 kg sütü emekli ve asgari ücretlilere indirimli bir şekilde satan Koç, insanların duasını alıyor. Koç, müşterilerinin ekonomik durumunu düşünmek zorundu olduğu için böyle bir uygulamaya başvurduğunu kaydetti.

8 ay önce Tarım

Gübre piyasasında firmalar farklı fiyat politikaları ile gübre satışı yaparken, Alp-Ateş, bayilere bugün gönderdiği fiyat sirküsünde üre gübre fiyatında tonda 1350 ciddi bir indirim yaptı. Ancak bayilere yönelik bir fiyat indirimi olduğu için, bu indirimin piyasaya bir etkisi olmadı. Çiftçi, üre gübresini ortalama 14 bin ile 14 bin 500 lira arasında almaya devam edecek.

8 ay önce Tarım

Ticaret Borsalarında haftalık hububat fiyatları stabil kaldı. Haftalık bazda ekmeklik buğday fiyatı artarken, makarnalık buğday fiyatı düştü. Arpa ve yulaf fiyatı da değişmezken, mısır fiyatı arttı. 13 Şubat güncel hububat fiyatlarını sizler için derledik.

8 ay önce Güncel

Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, haftalık fiyat bültenini yayınladı. Yayınlanan bütende girdi maliyetleri, üretici fiyatları ve market fiyatları yer aldı. Son bir haftada gübre fiyatları artarken, yem fiyatlarında bir artış olmadı. Karkas kesim fiyatlarının artmasıyla birlikte et fiyatları yükselirken, buna bağlı olarak damızlık düve ve buzağı fiyatları da yükseldi.

8 ay önce Tarım

Yeşil mercimek ithalatında gümrük vergisi sıfırlandı. Sıfırlanan gümrük vergisi 30 Haziran 2024’e kadar uygulanacak.