8 ay önce Tarım

Hasat döneminde buğday alım fiyatının kaç lira olması gerektiği ile ilgili sorulara yanıt veren Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkanı Haluk Tezcan, buğday alım fiyatlarının denge seviyede olduğunu belirterek ilave artışların ekmeğe zam olarak yansıyacağını söyledi.

8 ay önce Ankara

Ankara'nın Haymana Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü'nün tarla faresi mücadelesi ile ilgili çiftçiye gönderdiği mesaj tepki çekti. Zehirli buğdayımız bitti kendi imkanlarınızla temin edin!

8 ay önce Güncel

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kırsalda çiftçiye dağıtmak üzere alımını yapacağı 3 bin ton sertifikalı nohut tohumu ihalesine hiçbir firma katılmadı. Nohut tohumu ihalesi, giren olmayınca iptal edildi. Tohum ihalesinin iptal olması, yeterli sertifikalı nohut tohumu bulunmuyor mu sorusunu gündeme getirdi.

8 ay önce Ardahan

Ardahan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, sertifikalı tohum kullanım desteği ile ilgili bir duyuru yayınlayarak, destek ödemesi için 31 Temmuz'a kadar başvuruların yapılması istendi.

8 ay önce Giresun

2023 yılı anaç koyun keçi desteklemesi icmalleri askıya çıktı. Tarım ve Orman İl Müdürlükleri, askıya çıkan icmallerle ilgili duyuru yayınlayarak destekleme ödemesinde bir mağduriyet yaşamamaları için yetiştiricileri uyardı.

8 ay önce TİGEM

TİGEM, canlı ağırlık 103,4 lira muhammen bedelle 1000 baş reforme koyunu yapılacak ihale ile satacak. İhale 29 Şubat’ta yapılacak.

8 ay önce Desteklemeler

Mazot fiyatlarına gelen zamlar çiftçinin girdi maliyetini artırırken, desteklerin de günden güne erimesine neden oluyor. Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri, pamuk çiftçisinin bir an önce gübre-mazot destekleri ile ilgili hak ediliş listelerinin askıya çıkmasını beklediklerini belirterek, "Mazot fiyatının Mart'ta 50 lira olacağı söyleniyor. Bu da bizi endişelendiriyor" dedi.

8 ay önce Tarım

Ticaret Borsaları ve TÜRÜB hububat fiyatları belli oldu. Geçtiğimiz hafta ekmeklik buğday Cuma kapanışını 8900 TL/tondan yaparken, haftalık ortalama fiyatı ise 9014 TL/ton oldu. Makarnalık buğday tarafında da sakin bir seyir izlerken, mısır fiyatlarında kısmi artışlar yaşandı.

8 ay önce Güncel

New Holland, traktör fiyat listesini Şubat ayında güncelledi. En düşük New Holland traktör fiyatı 845 bin lira olurken, en yüksek New Holland traktör fiyatı ise 4 milyon 900 bine çıktı. İşte New Holland sıfır traktör fiyatları ile ikinci el traktör fiyat listesi...

8 ay önce Hayvancılık

TÜİK'in açıkladığı verilere göre büyükbaş hayvan sayısı bir önceki yıla göre yüzde 2,6 azalarak 16 milyon 583 bine gerilerken, inek sütü miktarı aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,9 arttı, Ocak-Aralık döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4,8 arttı.