7 ay önce Güncel

Ticaret Borsalarında hububat fiyatları yakından takip ediliyor. Son bir hafta içinde hububat fiyatlarından buğday, arpa ve mısır fiyatı nasıl bir seyir izledi? Ekmeklik buğday fiyatı arttı mı, makarnalık buğday fiyatı 11 bin lirayı geçti mi, arpa ve mısır fiyatı arasındaki makas açıldı mı? Ticaret Borsalarındaki son bir haftalık hububat fiyatlarını sizler için derledik.

GÜBRETAŞ, Tarım Kredi Kooperatifleri İzmir Bölge Birliğine bağlı kooperatiflerde görev yapan personele yönelik düzenlenen toplantılarda yeni ürünlerini tanıttı.

7 ay önce Güncel

Vahit Kirişçi’nin Bakanlığı döneminde kayyum atanarak haksız bir şekilde görevden alınan Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, birliğin hafta sonu yapılan seçimlerinde yeniden seçimleri kazanarak, birlik başkanı oldu. Yetiştiriciler, Osman Türkman’a destek vererek sahip çıkarken, Bakanlığın da seçim kararı alarak birlikteki kayyum sürecini uzatmaması yetiştiriciler tarafından olumlu karşılandı.

7 ay önce Güncel

Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, çiftçilerin yakından takip ettiği girdi ve üretici fiyat listesini yayınladı. Gübre, mazot, yem fiyatlarında bir artış yaşandı mı, inek, dana, düve kesim fiyatı kaç lira oldu ve düve, gebe düve ve buzağı fiyatları arttı mı? Üreticinin girdi kalemlerindeki haftalık fiyat hareketleri yayınlanarak, piyasa bilgileri hakkında önemli bilgiler verildi.

7 ay önce Güncel

Türkiye traktör pazarında yüzde 90’ın üzerinde yerlilik oranı ile üretim yapan TürkTraktör, 1 milyon barajını 67 yılda aşarken, sonraki 100 binlik üretimi yalnızca 2 yılda tamamladı. 1.111.111’inci traktörün banttan indirilişi vesilesiyle TürkTraktör Ankara ve Sakarya fabrikalarında tüm çalışanların katılımıyla özel bir tören düzenlendi.

7 ay önce Güncel

Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt üretim maliyetini hesaplarken kullandığı yem fiyatlarını açıkladı. USK’nın açıkladığı aylık yem fiyatlarına göre Ocak ayında saman ve mısır silajı fiyatı düşerken, süt yemi ve kuru yonca otu fiyatı yükseldi.

7 ay önce Güncel

Türkiye Yem Sanayicileri Birliği’nin haftalık yem hammadde fiyatlarına göre, bazı önemli hammadde fiyatlarında düşüşler yaşandı.

Tarım Kredi Kooperatifleri, gübre ve yem fiyatlarını güncelledi. Peki güncellenen yem ve gübre fiyatı kaç lira oldu? Detaylar haberimizde…

7 ay önce Güncel

Kangal ve Soma termik santrallerinde eksik elektrik üretiminin Konya Şeker’e faturası ağır oldu! Konya Şeker, Kangal ve Soma termik santrallerinde filtre sorunu yaşanmamasına rağmen ulaşılabilen elektrik üretim değerlerinin altında üretim yapmasından dolayı 5.3 milyar liralık gelirden mahrum kaldı.

7 ay önce Hayvancılık

Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, 24-25 Şubat tarihleri arasında kesimini yapacağı inek, dana ve düve kesim fiyatlarını yayınladı.