7 ay önce Hayvancılık

Besilik hayvan ithalatındaki belirsizlik et fiyatlarını artırmaya devam ederken, Et ve Süt Kurumu’nun sözde fiyatları baskılamak için savaş halindeki Ukrayna dahil 3 ülkeden kemiksiz ve lob et ithalatı ile ilgili skandal bir sözleşmeye imza attığı ortaya çıktı. ESK, teminat dahi veremeyen firmalarla et ithalat sözleşmesi imzalarken, ithal edilecek etin parasının ise daha mahreç ülkeden çıkmadan firmalara hemen peşin olarak ödenmesi yaşanan skandalı gözler önüne serdi.

7 ay önce Ekonomi

Ticaretin vazgeçilmez bir parçası olan para transferi sürecindeki sorunlar, Rusya'ya olan ihracatı önemli ölçüde olumsuz etkilemeye devam ediyor.

7 ay önce Ekonomi

ENAG tarafından açıklanan şubat ayı enflasyon verileri, ekonomik göstergeleri değerlendirmek adına önemli bilgiler sunuyor.

7 ay önce Tarım

Pancar alım fiyatı geçtiğimiz Ekim ayında açıklanırken, pancar parasının çiftçiye bu ay ödenmesi bekleniyor. Aradan geçen 5 ayda açıklanan pancar alım fiyatı ciddi anlamda değer kaybetti. Çiftçi, yaşadığı değer kaybını çeyrek altın hesabı ile ortaya koydu.

7 ay önce Tarım

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, mazot fiyatları ile ilgili çiftçiyi yakından ilgilendiren bir uyarıda bulundu. Bütçe açığının 2 trilyon lirayı aşacağına dikkat çeken Zelyut, bütçe açığının ise tamamen hane halkı üzerinden kapatılacağını belirterek, “60-65 lira arası bir mazot fiyatına ve 40-41 lira arası da dolar fiyatına hazırlıklı olun” dedi.

7 ay önce Tarım

Türkiye, eylül ayı itibarıyla hububat, baklagil, yağlı tohumlar başta olmak üzere planlı üretim dönemine geçiyor. Yeni dönemle ilişkin Yeni Şafak’a konuşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bu çalışmanın 3’er yıllık periyotlarla yapılacağını kaydetti.

7 ay önce Ardahan

Ardahan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, bir duyuru yayınlayarak arpa ve yulaf üreticilerinden ürünlerini sigorta yaptırmaları stendi.

7 ay önce Tarım Kredi Kooperatifleri

Çiftçinin arazisine emsal artırılarak yüksek rantla yapılan YDA kulelerinin devlete satılması için pazarlık yapıldığı ve süreci YDA’dan lüks daire alan bürokratların yürüttüğü ileri sürüldü.

7 ay önce Amasya

Tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi projesi kapsamında, kuru tarım alanlarında çiftçiye yüzde 50 hibeli ayçiçeği ve nohut tohumu desteği verilecek. Hibe desteği başvuruları 5-11 Mart tarihleri arasında yapılacak.

7 ay önce ESK

Brezilya Federal Cumhuriyeti Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Ticaret ve Uluslararası İlişkiler Bakan Yardımcısı Roberto Perosa ve beraberindeki heyet, Türkiye’deki temasları kapsamında Et ve Süt Kurumunu ziyaret etti.