7 ay önce Tarım Bakanlığı

Bitkisel Üretim Genel Müdür Vekili Uğur Erdem, mazot gübre desteğinin ayni olarak ödenmesini eleştiren çiftçiye sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Erdem'in, çiftçinin eleştirisine; "Duyanda size mazot gübre hiç lazım olmayacak sanacak" diyerek cevap vermesi dikkat çekti.

7 ay önce Afyonkarahisar

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Işıklar beldesinde küçükbaş hayvancılık yapan üreticileri ziyaret ederek, sohbet etti.

7 ay önce Afyonkarahisar

Tarla faresi, ekili alanlarda ciddi zararlar verirken, tarla faresine karşı mücadelede il müdürlükleri tarafından çiftçiye bazı destekler veriliyor. Afyonkarahisar Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, tarla faresi ile etkin bir mücadele yapılabilmesi için bir duyuru yayınlayarak zehirli yemin il/ilçe müdürlüğünden temin edilebileceği belirtildi.

7 ay önce Adıyaman

Adıyaman'da Kahramanmaraş depreminde büyük zarar gören hayvancılık alt yapısının güçlendirilmesi için çiftçiye yüzde 90 hibeli yem kırma makinesi ile yem ezme makinesi desteği verildi. Hibe desteği kapsamında çiftçiye ayrıca 620 adet hayvan ağıl ve ahır yapımı için branda temin edildi.

7 ay önce Adana

Buğdayda önemli uyarı! Saha kontrollerinde sarı pas hastalığı tespit edildi! İl Müdürlüğü hemen çiftçiyi bilgilendirmek için duyuru yayınladı.

7 ay önce TİGEM

TİGEM tarafından yapılacak ihale ile 1000 ton balyalı buğday sapı 5 parti halinde satılacak.

7 ay önce Hayvancılık

Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, haftalık inek, dana, düve kesim fiyatlarını açıkladı. Türkiye genelinde karkas kesim fiyatları bu haftada yükselirken, kesim fiyatlarındaki artış Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin kesim fiyatlarına da yansıdı.

7 ay önce Hayvancılık

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen, Aralık ayında et sektör temsilcileri ile ilgili Bakanlıkta yaptığı toplantıda 2023 yılında ithal edilen besilik hayvanların Şubat ayından itibaren kesime gireceğini ve et fiyatlarındaki yükselişin duracağını belirtmişti. Ancak Bakan Yardımcısı Gümen’in bu öngörüsüne rağmen et fiyatları Şubat ayında sert bir şekilde yükseldi.

7 ay önce Hayvancılık

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın et fiyatlarındaki artışa yönelik fırsatçılık açıklamasına vatandaşlardan tepki geldi: 'Şikayet etme müdahale et!

7 ay önce Hayvancılık

Canlı hayvan ve kasaplık hayvan ithalatına rağmen karkas kesim fiyatları yükselmeye devam ediyor. Özellik besilik hayvan ithalatındaki belirsizlikle fiyat artışlarını hızlandırdı. Dana karkas kesim fiyatı son bir haftada 24 lira daha artarken, kuzu karkas kesim fiyatı da 396 liraya çıktı.