7 ay önce Tarım

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı Tarımsal İşletme İşgücü Ücret Yapısı verisini geçtiğimiz Cuma günü açıkladı. Buna göre, tarımsal işletmelerde 2023 yılında mevsimlik tarım işçilerinin günlük ücretleri bir önceki yıla göre yüzde 114,6 artarak 512 TL, sürekli tarım işçilerinin aylık ücretleri ise yüzde 105,2 artarak 13 bin 435 TL oldu.

7 ay önce Çorum

Ürünlerini lisanslı depolarda muhafaza eden çiftçilerin dikkatine! 2023 yılı lisanslı depoculuk desteklemeleri çiftçi detaylı icmalleri askıya çıkarıldı.

7 ay önce Bursa

Tarımsal destek ödemelerinde önemli bir kalemi oluşturan Hububat-Baklagil ve Dane Mısır Fark Ödemesi desteği icmalleri ile ilgili duyurular yayınlanmaya başladı. Çiftçilerin, icmalleri kontrol ederek başvurularında bir eksiklik varsa biran önce itirazlarını yapması gerekiyor.

7 ay önce Bingöl

Taahhütname ile 2024 yılı ÇKS başvurusu yapan çiftçilerin, hissedar sözleşmelerini kontrol etmeleri için icmaller askıya çıkarıldı. 15 Mart'a kadar askıda kalacak icmallerin bir mağduriyet yaşanmaması için kontrol edilmesi gerekiyor. Süresi içinde yapılmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacak.

7 ay önce Tarım Kredi Kooperatifleri

Tarım Kredi Kooperatifleri yem ve gübre fiyatlarında indirime gidildiğini duyurdu. Kütahya/Hicarcık Tarım Kredi Kooperatifleri Müdürü Mustafa Emre Özkan, yem ve gübre fiyatlarında yapılan kampanyanın 5 Mart-14 Nisan tarihleri arasında geçerli olduğunu kaydetti.

7 ay önce Hayvancılık

Et fiyatları yükselirken, karkas kesim fiyatları da yakından takip ediliyor. Kuzu kesim fiyatı geçtiğimiz hafta ortalama 4,22 lira artarken, en sert yükseliş Karadeniz Bölgesinde yaşandı. Bu bölgedeki kesim fiyatlarındaki sert yükseliş, Türkiye ortalama fiyatlarını da yukarı çekti.

7 ay önce Hayvancılık

Hayvancılıkta uygulanan yanlış politikalar, girdi maliyetlerindeki artış ve 600 bin baş besilik hayvan ithalatındaki belirsizlikler et fiyatlarına yeni rekorlar kırdırıyor. Kuzu kesim fiyatı 400 lirayı geçerken, dana kesim fiyatı da 330 lirayı yeni destek bölgesi yaptı.

7 ay önce Hayvancılık

Tarım Bakanlığı, yıllardır hayvancılıkta uygulanan yanlış politikaların sonucu yükselen et fiyatlarına karşı suçlu bulmaya çalışıyor. Üreticinin sesini duyurmak için sosyal medyada etkili paylaşımlar yapan Kahramanmaraşlı Yakup Konan'ın 30-40 başlık besi ahırına vergi müfettişi gönderildi. Konuşan üreticiye göz dağı olarak değerlendirilen denetim, sektörde büyük tepki çekti.

7 ay önce Desteklemeler

Tarım ve Orman Bakanlığı, bugün bazı destek kalemlerinde çiftçiye toplam 399 milyon 724 bin lira destek ödemesinin yapılacağını açıkladı. Hangi destekler ödenecek?

7 ay önce Tarım

Tarım Kredi Kooperatiflerinin yerel seçimlere hazırlık kapsamında Kasım ayında tüccardan aldığı 300 bin ton patates ve 50 bin ton soğanı TMO için aldığı ortaya çıktı. Tarım Kredi’nin aldığı ve 3 aydır depolarda bekletilen patates ve soğanlar, TMO tarafından ucuz bir şekilde zincir marketlere satılmaya başlandı. Fire kaybı ve fiyat farkından kaynaklanan zarar tamamen Hazine tarafından karşılanacak.