7 ay önce Bilecik

2023 yılının son çiğ süt desteği ile ilgili icmaller askıya çıkarıldı. Süt üreticisinin, destek ödemelerinde bir mağduriyet yaşamamaları için askıda icmalleri mutlaka kontrol etmeleri gerekiyor. İcmaller 18 Mart'a kadar askıda kalacak.

7 ay önce Hayvancılık

Burdur Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Ömer Faruk Gündüzalp, Burdur’da hayvan varlığının 2012 yılının da gerisine düştüğünü belirterek, “Özellikle 2018’den bu yana Burdur’da büyükbaş hayvan varlığı en az 16 bini süt sığırı olmak üzere 30 bin azaldı.” dedi.

7 ay önce Desteklemeler

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, küçükbaş hayvancılık destekleri kapsamında bu Cuma günü üreticiye 3 milyar 870 milyon lira destek ödemesinin yapılacağını söyledi.

7 ay önce Güncel

Hayvancılık sektöründe Maliye müfettişlerinin yanı sıra Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK)’ın da devreye girerek kapsamlı bir soruşturma başlatmasının yankıları devam ederken, bir grup besicinin dün Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile görüşerek rahatsızlıklarını dile getirdikleri ortaya çıktı.

7 ay önce Tarım Kredi Kooperatifleri

Tarım Kredi Kooperatiflerinin YDA ile mahkemelik olduğu ve tapusu kendisine ait olan rant kuleleriyle ilgili CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu’nun gündeme getirdiği ‘iki kule Devlet Hava Meydanları İşletmesine satılacak’ iddiası, gözlerin yeniden 2 yıldır soğumaya bırakılan rant kulelerine çevrilmesine neden oldu.

7 ay önce Güncel

Bursa Karacabey'de Türkiye Şeker Fabrikası’na ait taşınmaz ve üzerinde yer alan yapıların 58 milyon 500 TL'ye satılmasına ilişkin Özelleştirme Dairesi Başkanlığı ile ilgili kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmî Gazete'de yayımlandı.

7 ay önce Hayvancılık

Hayvancılıkta uygulanan yanlış politikalardan dolayı son bir yılda ülkenin hayvan varlığında ciddi bir azalma yaşandı. Tarım ve Orman Bakanlığının verilerine göre Türkiye’nin büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısı toplamda 4 milyon 343 bin bir azalma yaşandı.

7 ay önce Hayvancılık

Maliye Bakanlığının, et piyasasında kapsamlı bir denetim başlattığı ortaya çıktı. Vergi müfettişlerinin incelemesinin yanında MASAK’ın büyük cirolu besihanelerden 2022-2023 yıllarına ait bilgileri istemesi hayvancılık sektöründe kapsamlı bir inceleme başlatıldığını ortaya koydu.

7 ay önce Tarım

Ticaret Borsaları ve TÜRİB hububat fiyatları belli oldu. Buğday, arpa, mısır, yulaf ve çavdar haftalık fiyat hareketi ne oldu? Bu hafta fiyatı artan veya yükselen hububat ürünleri hangisi? Detaylar haberimizde...

7 ay önce Tarım

Tarımsal işletmelerde, mevsimlik tarım işçilerine ödenen günlük ücretler belli oldu. Mevsimlik tarım işçilerine en yüksek ve en düşük ücret hangi ilde ödendi? Erkek ve kadın tarım işçilerinin illere göre günlük yevmiyeleri ne kadar? Detaylar haberimizde...