7 ay önce Desteklemeler

Tarım ve Orman Bakanlığı, mart ayının başında mazot ve gübre destek ödemesinin çiftçilerin hesaplarına aktarılmaya başlandığını duyurdu. Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada 15 kilo gübrenin 3500 lira olduğunu belirterek, “devletin verdiği 150 TL ile bu iş yürümez” ifadelerini kullandı.

7 ay önce Hayvancılık

TÜSEDAD Yönetim Kurulu Başkanı Sencer Solakoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan’ı ziyaret etti. Ziyaret sonrası TÜSEDAD tarafından yapılan açıklamada ESK’nın, 600 bin baş besilik hayvan ithalatında et fiyatlarını yükselten çarpık ithalat politikasına tam destek verilmesi dikkat çekti.

7 ay önce Hayvancılık

Yem fiyatlarını yakından ilgilendiren yem hammadde fiyatları kaç lira oldu? Mısır, arpa, yemlik buğday, kırık buğday, mısır kepeği, soya küspesi... Yem hammadde fiyatlarında bir artış yaşandı mı?

7 ay önce Hayvancılık

Et fiyatları gündemdeki yerini korumaya devam ederken, karkas kesim fiyatları uzun bir aradan sonra bu hafta ilk defa geriledi. Tarım ve Orman Bakanlığının yanlış hayvancılık politikaları ve 600 bin başlık besilik hayvan ithalatındaki belirsizliklerden dolayı kesim fiyatları kısa sürede 330 liraya kadar çıkarak rekor kırmıştı.

7 ay önce Tarım

Konya'da yüzde 100 yerli ve milli 5 adet şeker pancarı tohum çeşidi üretildi. Bu tohumların deneme tarlalarında ıslahı yapılarak, üretim izinleri de alındı.

7 ay önce Tarım

Halk arasında ’Drakula’ olarak bilinen Turunçgil Uzun Antenli Teke Böceği'nin Trabzon’un Maçka ilçesinde verdiği zararla ilgili şu ana kadar 4 bin hektardan fazla bir alanda söküm çalışması yapılırken fındık üreticisine 24 milyon TL ödeme yapıldığı kaydedildi.

7 ay önce Gümüşhane

Gümüşhane’de, ‘Ceviz ve Çileğin İyi Tarım Yolculuğu Projesi’ kapsamında en az 1 dekar ve üzeri bahçe tesisi eden çiftçilere yüzde 90 hibeli proje uygulanacağı açıklandı.

7 ay önce Osmaniye

Osmaniye'de tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi projesi kapsamında ayçiçeği tohumu dağıtım töreni düzenlendi.

7 ay önce Nevşehir

Nevşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından çiftçiye yüzde 75 hibeli Sorgum Sudan Otu Melezi Tohumu desteği verilecek. Tohum desteğinden yararlanmak isteyen çiftçilerin 15 Mart'a kadar il/ilçe tarım müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekiyor.

7 ay önce Desteklemeler

2023 üretim sezonu hububat baklagil ve dane mısır fark ödemesi desteği askı icmalleri dün yayınlandı. İcmaller 5 gün süre ile askıda kalacak.