6 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla iki yıl önce görevden alınan Tarım Kredi Kooperatiflerinin hukuksuz genel müdürü Fahrettin Poyraz, Tarımdan Haber Sorumlu Genel Yayın Yönetmeni Sadettin İnan hakkında geçtiğimiz Aralık ayında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı bir suç duyurusunu daha kaybetti. Poyraz, gazeteci Sadettin İnan hakkında bugüne kadar 100'e yakın suç duyurusunda bulunurken, yaptığı suç duyuruların hepsini kaybederek yargı tarihine geçti.

6 ay önce Hayvancılık

Et fiyatları yakından takip edilirken, kesim fiyatları bu hafta artmadı. Kesim fiyatlarında bir düşüşte yaşanmazken, fiyatlar bir önceki hafta fiyatlarını korudu. Ancak, kesim fiyatlarının Cuma gününden itibaren yeniden yukarı yönlü hareketlenmeye başladığı kaydediliyor.

6 ay önce Hayvancılık

Karkas kesim fiyatları yakından takip edilirken, bölgeler arası inek, düve, dana kesim fiyatları da merak ediliyor. Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, haftalık kesim fiyatları listesini yayınladı. Kesim fiyatları arttı mı?

6 ay önce Hayvancılık

TÜSEDAD ve Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sencer Solakoğlu, enflasyonu artıracağı gerekçesiyle baskılanan çiğ süt fiyatları ile ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Solakoğlu, “Tarım Bakanlığı bize Maliye Bakanlığını işaret ediyor, Maliye Bakanlığına gidiyoruz onlarda Tarım Bakanlığını işaret ediyor” dedi.

7 ay önce Tarım

Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, Ziraat Bankası’nın zirai kredilerde çiftçiye büyük zorluklar yaşattığını ve kredi başvurusunda bulunan çiftçinin aylarca bekletildiğini belirterek, “Logosunda başak bulunan Ziraat Bankasının Bucak şubesinde, çiftçinin bankasında, çiftçilerimiz ihtiyaçlarını karşılayabilmek için dilenci pozisyonuna düşürülerek aylarca bekletilmektedir” tepkisinde bulundu.

7 ay önce Tarım

Ziraat Bankası’nın Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesi sübvansiyonlu traktör kredilerini dondurduğu ortaya çıktı. Merkez Bankası’nın faizleri artırması durumunda Ziraat Bankası’nın da sübvansiyonlu traktör kredilerinde faiz artışına gitmesi bekleniyor. Traktör kredilerinin de faiz artışı beklentisinden dolayı dondurulduğu kaydediliyor.

7 ay önce Tarım

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TÜRKŞEKER'in üretimini yaptığı şeker, melas ve yaş pancar posası miktarını açıkladı. Yumaklı, TÜRKŞEKER'in 2023/2024 kampanya döneminde 40 bin 132 üreticiye 21 milyar TL ödeme yaptığını belirtti.

7 ay önce Tarım

Son yıllarda sertifikalı tohumluk satışında hızla kan kaybeden TİGEM'in, 2023 yılı sertifikalı tohumluk üretim ve satış rakamları Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)'den bile saklandı. Konuyla ilgili CİMER'den 2 kere bilgi talep edilmesine rağmen TİGEM, iki başvuruda da tohumluk satış rakamlarıyla ilgili bilgileri vermedi.

7 ay önce Tarım

TMO, Şubat ayına ait fenolojik değerlendirme raporunu yayınladı. Raporda, Konya’da bu yıl ekstrem olarak Şubat ayında bazı sulanabilen tarlalarda sulama işleminin erken başlandığı belirtilerek, bunun ileride gerçekleşecek ani sıcaklık değişimlerinden bitkilerin olumsuz etkilenmesini gündeme getirebileceği kaydedilerek, çiftçiler ekili tarlalarını erken sulama ve gübreleme yapmamaları konusunda uyarıldı.

7 ay önce Tarım

Dış piyasadaki talep darlığından dolayı iç piyasada gübre fiyatlarında sakin bir seyir devam ederken, 31 Mart yerel seçimler sonrası için kaygılı bekleyiş devam ediyor. İmkanı olan çiftçi gübresini şimdiden tedarik ederken, bazı bayilerin ise gübreyi satmama taraftarı oldukları gözleniyor. Haftalık gübre fiyatı kaç lira oldu? Birlik, güncel gübre fiyatlarını yayınladı...