6 ay önce Hayvancılık

Türkiye, 2023 yılında Et ve Süt Kurumu (ESK), TİGEM ve özel sektör tarafından yapılan besilik ve kasaplık hayvan ithalatına toplam 831 milyon 966 bin dolar öderken, ESK tarafından yapılan karkas ve kemiksiz et ithalatına ise 203 milyon 594 bin dolar ödendi. Türkiye’nin 2023 yılı canlı hayvan ve et ithalatının toplamı ise 1 milyar 35 milyon dolar oldu.

6 ay önce Bartın

Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında Bartın’da kaç havza bulunuyor ve bu havzalarda hangi ürünlere destek veriliyor? Bartın ve ilçelerinde 4 havza bulunurken, bu havzalarda destek verilecek ürünleri sizler için derledik.

6 ay önce TİGEM

Merhaba Gazetesinden Emre Özgül’ün haberine göre, Konyalıların topraklarını başta bazı yabancılar olmak üzere, Konyalı olmayan firmalar ve şahıslar alıyor. Dönümüne ederinden daha fazla fiyat verilerek, araziler el değiştiriyor. Satılan arazilerin daha çok TİGEM’in Gözlü ve Konuklar tarım işletmelerinin etrafındaki köylerde yaşanması dikkat çekiyor.

6 ay önce ESK

Et ve Süt Kurumu, ithal ettiği karkas etleri belli marketlere satmaya devam ediyor. İthal edilen karkas et miktarı ve hangi markete ne kadar satış yapıldığına dair bilgiler kamuoyuna açıklanmazken, Tarımdan Haber, ESK’nın geçtiğimiz hafta dağıtımını yaptığı ve hangi markete kaç tır karkas et satışı yapıldığına dair bilgilere ulaştı.

6 ay önce ESK

Et ve Süt Kurumu, 600 bin baş besilik sığır ithalatı kapsamından Uruguay'dan gelen ilk gemiyle ilgili açıklama yaptı. ESK, yaptığı açıklamada besilik sığır satışı kapsamında Uruguay'dan getirilen besilik danaların üreticilere teslim edilmeye başlandığını belirtti.

6 ay önce Hayvancılık

Ulusal Süt Konseyi, Mart ayının sonuna gelinmesine rağmen Şubat ayına ait çiğ süt üretim maliyetini yayınlamadı. Her ayın başında yayınlanması gereken çiğ süt üretim maliyetlerinin henüz yayınlanmaması, Ulusal Süt Konseyi'nin ülke hayvancılığının gelişmesi için hayati önem taşıyan süt fiyatları konusundaki samimiyetsizliğini ortaya koydu.

6 ay önce Tarım

Yerel seçimlere bir haftadan az bir süre kalırken, hububat fiyatlarının genel seyri yakından takip edilmeye devam ediliyor. Ticaret Borsalarının ortalama verilerine göre buğday, arpa ve mısır fiyatlarında bir artış olmazken, fiyatlar bir önceki haftanın fiyatları ile aynı seviyede işlem gördü.

6 ay önce Hayvancılık

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sektör toplantıları kapsamında gittiği illerde hayvancılık işletmelerini de ziyaret ederken, bu işletmelerde ithal hayvanlarla çektirdiği fotoğrafları yerli üretim vurgusu ile paylaşması, ülke hayvancılığının geldiği acı durumu gözler önüne sererken, sektörde de tartışma konusu oldu.

6 ay önce Kocaeli

Kocaeli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, çiftçiye yapılacak hibe desteğiyle ilgili olarak bir duyuru yayınladı. Duyuruda çiftçiye hibe desteği kapsamında ayçiçeği tohumu, sera naylonu ve hıyar, biber patlıcan ile domates fidesi dağıtılacağı belirtildi.

6 ay önce Hayvancılık

Tarım Bakanlığının, 600 bin baş besilik hayvan ithalatı kapsamında ilk gemi Mersin/Taşucu limanına yanaştı. 3 hafta önce Uruguay’dan çıkan gemi dün Mersin/Taşucu limanına gelirken, gemide bulunan 11 bin baş besilik hayvan, tırlara yüklenerek üreticinin işletmelerine taşınmaya başlandı.