6 ay önce Güncel

Yerel seçimde ilginç sonuçlar çıkarken, Tarım ve Orman Bakanlığında da Bakan ve 1 bakan yardımcısı hariç diğer Bakan Yardımcılarının memleketlerinde tamamen CHP’nin kazanması dikkat çekti. Tarım Bakanlığı lojmanlarında da yine CHP birinci parti çıktı.

6 ay önce Hayvancılık

Çoban sorunu, hayvancılık sektöründe ciddi bir sorun haline geldi. Yüksek maaş verilmesine rağmen üreticilerin çoban bulamamasından dolayı üretimden çekilmek zorunda kalıyorlar.

6 ay önce Hayvancılık

Kesim fiyatları bu hafta yükseldi. Kesim fiyatlarının yükselmesiyle birlikte inek, düve kesim fiyatları da arttı. Peki, inek, düve, dana kesim fiyatı kaç lira oldu?

6 ay önce Güncel

Uşak'ta, belediye başkanına 'makam aracınla gazinoya gidiyorsun' diyen çiftçiye, kendisine ait olmayan hayvan gübresinden dolayı Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından tam 433 bin lira ceza kesildi. Çiftçiye kesilen ceza tam bir skandal olarak değerlendirilirken, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünün aynı bölgede açıktaki kanalizasyon çukurları için hiç bir işlem yapmaması çiftçiye karşı takınılan hasma hane yaklaşımı gözler önüne serdi.

6 ay önce Hayvancılık

Et fiyatları yeniden yükselmeye başladı. İki haftadır bir artış yaşanmayan kesim fiyatları bu hafta yeniden yükseldi. Dana kesim fiyatı 6,5 lira, kuzu kesim fiyatı da 1,1 lira arttı.

6 ay önce Tarım

Sebzecilikte Nisan ayı tarım takvimine göre, Mart ayında hazırlanan toprağa domates, biber, patlıcan, karpuz, salatalık fideleri dikilir. Peki biber yetiştirmenin püf noktaları nelerdir? Biber tohumu kaç günde çimlenir? Detaylar haberimizde...

6 ay önce Tarım

Dünya piyasalarında gübre fiyatları son 40 gün içinde yaklaşık 100 dolar birden düştü. Yurt dışında fiyatların düşmesi iç piyasada fazla bir yansıması olmasa da kur artışlarından dolayı fiyatların yükselmesinin önüne geçmiş durumda. Peki gübre fiyatları yurt dışında neden düştü? Yurt içinde gübre fiyatlarında kur artışları mı yoksa dış piyasalar mı daha belirleyici olacak? Gübre fiyatları ile ilgili genel beklentiler haberimizde...

6 ay önce Hayvancılık

Üreticinin gözü kulağı, günlerdir buzağı ve süt desteği ödemelerinin ne zaman yapılacağına yönelik gelecek haberde… Üretici, buzağı ve süt desteklerinin seçimler öncesi ödenebileceğine dair umutlanmıştı, ancak bir açıklamanın yapılmaması bütün umutları kırmış durumda.

6 ay önce Hayvancılık

Et fiyatlarındaki hareketlilik, canlı hayvan fiyatlarında da yaşanıyor. Canlı hayvan fiyatları son bir haftada yüzde 2,4 oranında zamlandı. Güncel damızlık düve, damızlık gebe düve, buzağı ve besilik erkek dana fiyatları kaç lira oldu?

6 ay önce Gıda

Gıdada hileli üretim yapan firmalara yönelik taklit ve tağşiş listesini iki yıldır yayınlamayarak vatandaştan gizleyen Tarım Bakanlığının bu konuda Cumhurbaşkanlığı İletiş Merkezi'ni de doğru bilgilendirmeyerek, kaçamak cevapla yanılttığı ortaya çıktı.