6 ay önce Tarım

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, Dünya Bankası ile yapılan anlaşma kapsamında 11 bin Suriyeli sığınmacıya tarım alanında kadro verileceğini iddia ederken, Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı ile görüşen AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, kesinlikle böyle bir şey olmadığını söyledi. Karakaş ise Tarım Bakanı Yumaklı'nın açıklama yapmasını istedi.

6 ay önce Hayvancılık

Et fiyatları gündemdeki sıcaklığını korumaya devam ediyor. UKON, haftalık dana ve kuzu kesim fiyatlarını yayınlarken, fiyatlar yine arttı.

6 ay önce Güncel

Et ve Süt Kurumu, mağazalarda satışını yaptığı et ürünlerine ortalama yüzde 25 zam yaptı. Zamlı fiyatlar bugünden itibaren uygulamaya konulurken, sabah etiket değişiminden dolayı mağazalara yaklaşık 1 saat müşteri alınmadı.

6 ay önce Hayvancılık

Gazeteci Cüneyt Özdemir’in Youtube yayınına konuk olan Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu, Türkiye’nin hayvancılıkta geldiği acı durumu şu sözlerle özetledi: “Sınırlar kapansa, bir ambargo gelse Türkiye ne et yiyebilir ne de etin yanına yaklaşması mümkün olmaz!”

6 ay önce Hayvancılık

Et ve Süt Kurumu, Nisan ayında hayvan fiyatında bir değişikliğe gitmedi. Hayvan alım fiyatında en son güncelleme geçtiğimiz Mart ayında yapılmıştı.

6 ay önce Hayvancılık

2021 ve 2022 yılında süt fiyatlarında bir istikrar olmadığı için yüzbinlerce anaç hayvanın kesime gitmesine zemin hazırlayan Tarım ve Orman Bakanlığı şimdi de yaşanan et sorununu ithal damızlıkla çözmeye çalışacak. Bakan Yumaklı, özel sektöre yıl sonuna kadar 1 milyon damızlık ithalatı hedefi koyarken, ithal damızlıkların kesime gitmemesi için de sıkı bir denetim başlatılacak.

6 ay önce Tarım

Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsünün 22 yıldır üzerinde çalıştığı ve Parla ismi verilen yeni buğday çeşidin detayları belli oldu. Parla buğday çeşidi kuraklığa dayanıklı mı, verimi ne kadar ve hangi bölgelerde ekime uygun? Detaylar haberimizde…

6 ay önce Hayvancılık

Karkas kesim fiyatları yükselmeye devam ederken, Et ve Süt Kurumu (ESK) piyasaya müdahale etmek için ithal ederek sanayiciye sattığı karkas et fiyatlarına yüzde 14 zam yaptı. Zamlı fiyat yarından itibaren geçerli olacak.

6 ay önce Güncel

Abalıoğlu Lezita’da 7 Mart'tan bu yana grevde olan Öz Gıda-İş Sendikası üye işçiler, zehir zemberek bir açıklama yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulundu. Abalıoğlu Lezita’nın mahkeme kararlarını tanımadığını ve sadece kendi hakları için mücadele ettiklerini belirten Lezita Grevcileri, işyerinde büyük bir rezalet yaşandığını ve bunu ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çözebileceğini belirttiler.

6 ay önce Tarım

Su sıkıntısı olan bölgelerde fazla su isteyen ürünlerin ekilmemesi konusunda çiftçilerin bilgilendirilmesiyle ilgili önceden bir çalışma yapılmazken, Tarım Bakanlığının şehir merkezlerinde kuraklığa dayanıklı çim kullanılması yönünde Valiliklere, Belediye Başkanlıklarını ve Otelcilere çağrıda bulunması dikkat çekti.