5 ay önce Hayvancılık

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları öğretim görevlisi Prof. Dr. Nurettin Gülşen, kaba yemin işkembeli hayvanlar için olmazsa olmaz yem kaynakları olduğunu belirterek, “Yani siz silaj ve yonca gibi kaba yemleri yeterince sağlayamazsanız dünyanın en iyi hayvanları sizin de olsa verim alamazsınız. Yeterli ve ucuz süt-et üretimi ile karlı, sağlıklı ve sürdürülebilir bir hayvancılık için öncelik kaba yem temini yerine getirilmelidir" dedi.

5 ay önce Tarım

New Holland Türkiye, 2024 Nisan ayı zirai tarım ekipmanları fiyat listesini yayınlandı. Geçtiğimiz ay tüm zirai tarım ekipmanlarına zam yapan New Holland, Nisan ayında herhangi bir zam yapmadan geçtiğimiz ayın fiyat listesi üzerinden satışa devam ediyor.

5 ay önce Hayvancılık

Yem fiyatlarına 5 ile 10 lira arasında zam geldi. Gelen zamla birlikte besici ve süt üreticisinin yem gider maliyeti arttı. Gelen son zamla bir çuval besi yemi 500 lira sınırına yaklaşırken, süt yemi fiyatı da 600 lira sınırına dayandı.

5 ay önce Hayvancılık

İthal ette hijyen skandalının yankıları devam ediyor. CHP Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Tarımdan Haber tarafından ortaya çıkarılan ithal ette hijyen skandalı ile ilgili açıklama yaparak, “Bugüne kadar iktidarın tarım ve hayvancılık politikalarındaki başarısızlığını defalarca gördük. Ama bu olay kabul edilemez bir boyuta ulaşmıştır” dedi.

5 ay önce Desteklemeler

Tarım ve Orman Bakanlığı 2024 yılı hayvancılık desteklemeleri kapsamında küçükbaş hayvancılık desteklerinde anaç koyun keçi desteğini kaldırılarak yerine kuzu ve oğlaklara destek verecek. Ancak desteklemedeki değişiklik önceden üreticiye bildirilmediği için kuzu ve oğlağını kestiren üretici küçükbaş hayvancılık desteklerinden tamamen mahrum kalacak.

5 ay önce Tarım

Gübre piyasasında organomineral gübre üreten firmalar bu yıl umduklarını bulamadı. Özellikle gübrenin Mercedes'i olarak bilinen DAP gübre fiyatının yükselmemesi, organomineral gübre satışlarını düşürürken, talep yetersizliğinden dolayı bir çok firma üretimini durdurdu.

5 ay önce Hayvancılık

Karkas kesim fiyatları ile birlikte et fiyatı yükselirken, diğer yandan canlı hayvan fiyatları da artıyor. 3-6 aylık buzağı fiyatları bir haftada yüzde 5,6 artarak 47 bin 250 liraya çıktı. Diğer yandan damızlık düve fiyatları ile besilik erkek dana fiyatları da arttı.

5 ay önce Hayvancılık

Kesim fiyatındaki artış devam ediyor. Kesim fiyatlarının artması, et fiyatlarının da artması anlamına geliyor. Kesim fiyatları geçtiğimiz hafta ortalama yüzde 2,5 oranında yükseldi. En çok fiyat artışı yüzde 3,3 ile kuzu kesim fiyatında oldu.

5 ay önce Tarım

İki yıllık görev süresinde çiftçi için tam bir hayal kırıklığı olan ve görevden alınması beklenen Tarım Kredi Genel Müdürü Hüseyin Aydın ile ilgili son günlerde algıya yönelik çalışma başlatılması dikkat çekiyor. Gazeteci Osman Diyadin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı etiketleyerek Hüseyin Aydın'ın görevden alınmaması yönünde paylaşım yaparken, Diyadin'in takipçileri de bu paylaşıma 'Reisi kandırmayın' diyerek tepki gösterdi.

5 ay önce Tarım

Ankara’nın Polatlı ilçesi başta olmak üzere Türkiye’nin birçok köyünde, TOKİ tarafından satışa çıkarılan köy gelişim alanındaki tarlalarla ilgili sevindirici haber. Polatlı Yassıhöyük köylüleri, Çevre Şehircilik Bakanlığına yönelik açtıkları davayı kazanırken, bu karar köy arazilerinin hobi bahçesi veya villa tarzı yapılarla yağmalanmasının önüne geçilmesi konusunda önemli bir adım oldu.