5 ay önce Tarım

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nin önemli ihtisas komisyonlarından olan Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu, bir yıldır toplanmıyor. Başkanlığını eski Tarım Bakanı Vahit Kirişçi’nin yaptığı Tarım Komisyonu'nun; gıda enflasyonu, girdi maliyetlerindeki artışlar ve et fiyatları başta olmak üzere ülkenin tarımsal gündeminde ciddi sorunlar bulunmasına rağmen bir kere bile toplanmaması yaşanan samimiyetsizliği gözler önüne serdi.

5 ay önce Hayvancılık

Kars İli Süt Üreticileri Birliği üyesi olan üreticilere Avustralya menşeli gebe düve temini yapılarak, dağıtıldı. Gebe düve teslimini Birlik Başkan yardımcı Muzaffer Özkesemen ve Birlik Müdürü Kubilay Ekinci tarafından yapıldı. Hayvanlarını teslim alan üreticiler, birliğe teşekkür etti.

5 ay önce Tarım

Bir süredir traktör fiyatlarına zam yapmayan firmalar, Mayıs ayında traktör satış fiyatlarında artışa gitti. CASE IH, bir seride indirime giderken, diğer tüm modellerde yüzde 2 ile 4 arasında zam yaptı. Erkunt Traktör de Mayıs ayı traktör fiyatlarında yüzde 1 ile 2 arasında artış yaptı.

5 ay önce Tarım

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Mayıs ayı hububat satış fiyatlarını açıkladı. Buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale ve mısır satışına Mayıs ayında da devam edecek olan TMO, satış fiyatlarında da değişikliğe gitti. 2024 yılı alım fiyatı öncesi belirlenen fiyatlar piyasaları da hareketlendirdi.

5 ay önce Desteklemeler

Tarım Bakanlığı, artan et fiyatlarının önüne geçmek için destek bütçesine yeni bir destek kalemi daha eklemeye hazırlanıyor. Bakanlığın üzerinde çalıştığı yeni destekleme modelinde karkas ete satışta destek verilecek.

5 ay önce Güncel

Tarım ve Orman Bakanlığı, kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında bazı tedbirler aldı. Alınan tedbirler kapsamında zorunlu olmadıkça yeni taşıt alımı yapılamayacak.

5 ay önce Hayvancılık

Sütçü ve kombine sığır yetiştiriciliğinde üst limiti 60 milyon lira olan yatırım ve işletme kredisini kullanma şartları ile yüzde 100 faiz indiriminden yararlanma kriterleri belli oldu.

5 ay önce Güncel

Tarım ve Orman Bakanlığının, Türkiye Milli Botanik Bahçesi Müdürlüğüne ait 3 milyon liralık bakır kablolar çalındı. Daha öncede benzer bir hırsızlık yaşanırken, ikinci defa benzer bir hırsızlığın olması Bakanlığı hareke geçirdi.

5 ay önce Güncel

Tarım ve Orman Bakanlığında, daire başkanları toplu halde görevden alındı. Görevden alınan daire başkanlarının yerine ise henüz atamalar yapılmadı. Daire başkanlarının toplu halde görevden alınması, gözlerin Tarım Reformu Genel Müdürlüğüne çevrilmesine neden oldu.

5 ay önce Tarım