5 ay önce Tarım

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2024 yılı yaş çay alım fiyatını açıkladı. Bakanlığın sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada yaş çay alım fiyatı kilogram başına 17 lira olarak duyuruldu.

5 ay önce Güncel

Tasarruf tedbirlerini açıklayan Tarım Bakanlığının özel kalem bünyesindeki makam aracı sayısı dikkat çekti. Bakanlıkta Genel Müdürler hariç; sadece özel kalem bünyesinde Bakan, Bakan Yardımcıları, Özel Kalem Müdürü, Danışman ve şoförlerin kullanımına tahsis tam 52-55 adet araç bulunuyor. Taşra teşkilatından fotokopi kağıdının özel maksatlı kullanılmaması istenirken, söz konusu 52-55 makam aracı ile ile ilgili hiç bir tasarruf tedbirinin alınmaması ise yaşanan çelişkiyi gözler önüne seriyor.

5 ay önce Tarım

Çiftçi dört gözle açıklanacak hububat alım fiyatını beklerken, TMO alım fiyatı ile ilgili kulislerde konuşulan rakamlar, sektörü hareketlendirdi. Tarım ve Orman Bakanlığının geçen yıl olduğu gibi bu yıl da hububat fiyatlarını belirlemek üzere paydaşlarla bir araya geldiği kaydedilirken, kulislerde 11+2 formülünün konuşulması dikkat çekti.

5 ay önce Güncel

TÜİK’ten ev fiyatlarının genel seyrini yakından ilgilendiren bir açıklama geldi. TÜİK, 2024 yılının Mart ayına ait inşaat maliyet endeksini açıkladı. İnşaat maliyet endeksi, yıllık yüzde 69,9 arttı.

5 ay önce Tarım

Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) Genel Müdürü Ali Kırali, 2023 yılında ELÜS’te özel sektörün işlem hacminin yüzde 90’lardan yüzde 32’ye gerilediğini belirterek, 2024 yılında bu payın artmasını beklediklerini kaydetti. Etkin piyasa oluşumu için ELÜS işlemlerinde özel sektörün payının artmasının önemine işaret etti.

5 ay önce Desteklemeler

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçiye ödenecek 944 milyon 907 bin liralık tarımsal destek ödemeleri ile ilgili açıklama yaptı. Bugün yapılacak destek ödemeleri içinde fındık alan bazlı gelir desteği en önemli kalemi oluşturuyor.

5 ay önce Güncel

Tarım Kredi Kooperatiflerinin iştiraki olan Tarım Kredi Yağ Şirketi’nin, icradan 604 milyon liraya satın aldığı Oruçoğlu Yağ Fabrikası'nı icraya verdiği ortaya çıktı. Oruçoğlu Yağ Fabrikasına yönelik 102 milyon liralık icra işlemi başlatılırken, icra kararının, kayıp 2500 ton ham yağ iddialarının hemen ardından verilmesi dikkat çekti.

5 ay önce Desteklemeler

Tarım ve Orman Bakanlığı, hayvancılık desteklerinde köklü değişikliğe gitmeye hazırlanırken, yapılacak değişiklikler büyük işletmelerin işine yarayacak. Buzağı desteğinde uygulanan kademe sistemi kaldırılarak, yeni sistemde işletmedeki bütün buzağılara destek verilecek. Ari işletmelerde doğan buzağılara verilecek destek miktarı ise 7-8 bin liraya kadar çıkacak.

5 ay önce Hayvancılık

Et fiyatlarındaki birkaç haftadır sakin seyir bu hafta da devam etti. Dana ve kuzu kesim fiyatlarında bu hafta da bir artış olmadı.

5 ay önce Hayvancılık

Küçükbaş hayvancılıkta üreticiye 50 milyon liraya kadar verilecek yüzde 75 faiz indirimli yatırım ve işletme kredinin şartları belli oldu. İşletmesinde 250 koyun veya 100 keçisi olan yada işletmedeki hayvan sayısını bu sayıya çıkaracak olan üreticiye 50 milyon liraya kadar yatırım ve işletme kredisi verilecek.