5 ay önce Tarım

Hasat başladı buğday, arpa ve mısır fiyatı değişmedi. Ticaret Borsalarında hububat piyasası sakin! Buğday, arpa ve mısır fiyatlarında hiçbir değişiklik olmadı.

5 ay önce Tarım

Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, Meclis’te Tarım Komisyonunun son bir yıldır bir kere bile toplanmamasına tepki göstererek, “Tarım Komisyonu Başkanının gündeminde ne çiftçilerimiz ne de tarım sektörü yer alıyor. Bu sadece çiftçilerimizin değil, tüm ulusal ekonomimizin zararına bir durumdur” dedi.

5 ay önce Tarım

Yaş çay alım fiyatının düşük açıklanması buğday ve pancar ekimi yapan çiftçiyi de kaygılandırmaya başladı. Maliye Bakanlığının düşük taban fiyat politikasının bu ürünlerde de uygulanacağına yönelik beklentiler çiftçiyi endişelendirirken, diğer taraftan girdi maliyetlerinin sürekli artması, çiftçinin üretimdeki kaybını daha da artırıyor.

5 ay önce Güncel

Tasarruf tedbirleriyle ilgili genelgenin ardından bütün gözler Tarım Bakanlığında, eski Bakanlara Jokey Kulübü üzerinden keyfi bir şekilde tahsis edilen makam araçlarına çevrilmiş durumda. Kamuda personel servisleri dahi kaldırılırken, Fakıbaba hariç Sami Güçlü, Mehdi Eker, Faruk Çelik, Bekir Pakdemirli ve Vahit Kirişçi’ye Jokey Kulübü üzerinden keyfi bir şekilde tahsis edilen araçların geri alınıp alınmayacağı merak ediliyor.

5 ay önce Hayvancılık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarımda yapıcı muhalefetin daha faydalı olacağını belirterek, "Ülkemizde son 21 yılda başarı hikayesi yazdığı alanların en başında tarım, hayvancılık ve su ürünleri var" dedi. Erdoğan, çiftçiye kullandırılan kredi limitlerinin de artırıldığını kaydetti.

5 ay önce Hayvancılık

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, et ithalatı ile ilgili iddialı bir açıklamada bulunarak, üretim tarafında aldıkları tedbirler kapsamında 3 yıl sonra ithalatın değil ihracatın konuşulur hale geleceğini kaydetti. Eski Tarım Bakanlarından Bekir Pakdemirli de 2019 yılında yaptığı konuşmada; “2023 yılında ben Türkiye’de ithal et işini bitireceğim, bundan emin olabilirsiniz” demişti.

5 ay önce Tarım

Tarımsal kuruluşlarda yaşanan liyakatsizlik iyice ayyuka çıktı. Türkiye’nin sertifikalı tohum üretiminde önemli bir yeri bulunan TİGEM’de sertifikalı tohum üretiminde büyük bir belirsizlik yaşanıyor. Ürünler hasat edilmeye ve Tarım Bakanlığı da sertifikalı tohumla ilgili destekleri ödemeye başlamasına rağmen, TİGEM hala hasat edilen ve destekleri ödenen tohumun üretim rakamını açıklayamadı.

5 ay önce Hayvancılık

Haftalık canlı kuzu kesim fiyatları ve dana kesim fiyatı belli oldu. UKON tarafından yayınlanan en son et kesim fiyatlarına göre kuzu kesim fiyatı ve dana kesim fiyatı düştü. Güncel kesim fiyatları ile ilgili detaylar haberimizde…

5 ay önce Hayvancılık

Tarım Kredi Kooperatifleri, ‘Genel Müdürden sığırcılıkta büyük yatırım! Bir sığır yılda 15-20 doğum yapabilecek!’ başlıklı haberimizle ilgili olarak bir düzeltme açıklaması yaptı.

5 ay önce Tarım

Tarım Kredi Kooperatifleri, çiftçiye gübre fiyatları ile ilgili açıklama yaptı. Kurumun sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, üre gübresinin Mayıs ayı boyunca 13 bin 500 liradan satışa sunulduğu kaydedildi.