4 ay önce Gıda

İşverenin işçi karşıtı tutumundan dolayı işçilerin 90 gündür grevde olduğu Lezita’ya Rekabet Kurumu’ndan rekabet ihlalinden dolayı ceza kesildi. Lezita’nın, rekabet ihlalini kabul ederek Rekabet Kurumu ile anlaşmaya gitmesi, beyaz et sektöründe piyasa ile nasıl oynandığını gözler önüne serdi.

4 ay önce Hayvancılık

Ukrayna’dan ithal edilen hastalıklı etlerle ilgili yeni bir skandal patlak verdi. ESK’nın etler daha tahlil edilmeden ve mahreç ülkeden çıkmadan parasını peşin ödendiği iddiası gündeme bomba gibi düştü. Bu iddia, ESK’nın belli firmalarla yaptığı ithalat sözleşmelerinin baştan aşağı incelenmesini gündeme getirdi.

4 ay önce Hayvancılık

Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, en son karkas kesim fiyatlarını yayınladı. İnek, dana, düve ve kuzu kesim fiyatları düştü.

4 ay önce Hayvancılık

Yoğun ithalattan dolayı et fiyatları düşerken, canlı hayvan fiyatları artmaya devam ediyor. Damızlık düve, buzağı ve besilik erkek dana fiyatları bu hafta da yükseldi.

4 ay önce Tarım

Denizli'de çiftçiler, 100 traktörle yüksek su fiyatlarını protesto etti. Çiftçilerin protestosu ses getirirken, konu Ankara'ya taşındı. Çiftçilerin su sorununun çözülmesi için DSİ Bölge Müdürlüğü devreye girerken, çiftçilerin mağdur olmaması için su fiyatlarında indirim gündemde.

4 ay önce Hayvancılık

TÜSEDAD Mayıs ayı çiğ süt maliyetini açıkladı. Yapılan hesaplamaya göre Mayıs ayı çiğ süt üretim maliyeti 17,71 lira olurken, 1 litre soğutulmuş çiğ süt tavsiye fiyatının ise 21,25 lira olması gerektiği belirtildi.

4 ay önce Güncel

Tarım Bakanına yetişemediğini belirterek, tasarruf tedbirleri genelgesinin hemen öncesinde makam aracını değiştiren TİGEM Genel Müdürü Hasan Gezginç’in, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığına takılmamak için makam aracını Karacabey Tarım İşletmesine kiralattığı ortaya çıktı. Gezginç'in bu taktiği, kamuda tasarruf tedbirlerinin de nasıl delindiğini gözler önüne koydu.

4 ay önce Tarım

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, katı ve sıvı kimyasal gübre analiz ücretlerini güncelledi.  Gübre analiz kuruluşları ve ücretleri belirlendi.

4 ay önce Hayvancılık

Süt fiyatlarında uygulanan yanlış politikanın Türkiye’ye faturası ağır oldu. 2021 ve 2022 yıllarında süt fiyatlarının düşük belirlenmesinden dolayı 1 milyona yakın anaç hayvan kesime giderken, ortaya çıkan damızlık sığır açığı da ithalatla kapatılmaya çalışıldı. Tarım Bakanlığının ilgili kuruluşu TİGEM, Türkiye’nin 2023 yılı damızlık sığır ithalatının 3,5 kat arttığını ortaya koydu.

4 ay önce Hayvancılık

Et ve Süt Kurumu'nun 2023 yılında ne kadar et ve canlı hayvan ithal ettiği resmen açıklandı. Kurumun 2023 yılı faaliyet raporu yayınlanırken, faaliyet raporunda ithal edilen et ve canlı hayvan miktarı belli oldu.