3 ay önce Güncel

Pankobirlik çatısı altında bulunan kooperatiflerin mevcut yönetimleri, koltuklarını koruyabilmek için seçimli genel kurul tarihini beklemeden baskın seçime gidiyor. Pankobirlik’e bağlı bazı kooperatifler baskın seçim kararını alırken, Konya Şeker’de de baskın seçim kararın alınması yönünde hazırlıkların yapıldığı kaydediliyor.

3 ay önce Hayvancılık

Et ve Süt Kurumu (ESK) üreticilerin elinde kalan kurbanlıkların satın alınacağını açıkladı. Satılmayan kurbanlıkların, kurbanlık hayvan alım tarifesi üzerinden satın alınacağı kaydedildi.

4 ay önce Tarım

Sivas'ta 50 bin lira maaş ve ev imkanlarına karşın çalıştırılacak çoban bulunamıyor. Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek, “Artık çoban sıkıntısı yaşanmıyor adeta intihar ediliyor." dedi.

4 ay önce Tarım

CHP Milletvekili Ö.Fethi Gürer, çiftçinin yaşadığı sorunlara ilişkin mecliste araştırma komisyonu kurulmasını talep etti. Gürer ayrıca, komisyonda Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 'nun açıkladığı 2024 hububat alım fiyatlarının da araştırılmasını önerdi.

4 ay önce Tarım

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türk tarımına 51 yeni tarla bitkisinin kazandırıldığını duyurdu. Bu bitkilerin arasında; arpa,buğday ve yulaf çeşitleri de bulunuyor.

4 ay önce Hayvancılık

Kurban Bayramı'nın ilk gününde yaşanan kazalarda 2 kişi hayatını kaybederken 918 vatandaş yaralandı.

4 ay önce Tarım

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yumaklı, "Basit olaylar ciddi yangınlara neden olabiliyor" dedi.

4 ay önce Tarım

Gaziantep Üniversitesinin (GAÜN) uygulama arazisinden hasat edilen buğdayların geliri öğrencilere burs olarak veriliyor.

4 ay önce Tarım

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım arazilerinin hobi bahçelerine çevrilmesine izin verilmemesi gerektiğinin altını çizerek, "Çiftçilerimizin ekmek teknesi olan toprağımız hobi bahçelerine heba edilebilecek bir sermaye değildir" dedi.

4 ay önce Hayvancılık

Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, bayram tatili boyunca bazı firmaların üreticiden süt almayacağını bazı firmaların ise yüzde 50 daha ucuza alacaklarına dair haberler aldıklarını belirterek, "süt üreticisinin bayramı zehir oldu" dedi.