4 ay önce Beyaz ve Kırmızı Et

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan kurban etinin sağlıklı tüketimi için uyarı mesajı geldi. Koca, et tüketirken mutlaka yanında sebzelerin de yer alması gerektiğini vurguladı.

4 ay önce Hayvancılık

Et ve Süt Kurumu, Kurban Bayramı öncesinde et ve canlı hayvan ithalatını yoğun bir şekilde sürdürüyor. İthal edilen et ve canlı hayvanlar, büyük et firmalarına düşük fiyattan verilirken, bu firmalara büyük bir kıyak geçiliyor. İthal etin en fazla verildiği firmaların başında ise Köfteci Yusuf geliyor. Köfteci Yusuf’a son bir hafta içinde 17 tır ithal et verildi.

4 ay önce Tarım

TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, kurbanlık alırken vatandaşların dikkat etmesi gereken hususlara  dikkat çekerek, "Kurbanın alınacağı adres kurban pazarlarıdır. Almak isteyen her vatandaşımız gelip kurbanını gönül rahatlığıyla bu pazarlardan alabilir" dedi.

4 ay önce Tarım

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımsal destek ödemeleri kapsamında toplamda 88 milyon 368 bin TL'lik ödemeyi, çiftçilerin hesaplarına yatırdı.

4 ay önce Hayvancılık

Canlı hayvan fiyatlarında artış yaşanmaya devam ediyor. Buzağı, damızlık düve ve besilik dana fiyatı bu hafta da yükseldi. İşte güncel canlı hayvan fiyatları…

4 ay önce Güncel

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş bünyesindeki fabrikalarda istihdam edilmek üzere çeşitli branşlarda toplam 390 sürekli işçi alımı yapılacak. İşçi alımına yönelik mülakatlarda tükenmez kalemle verilmesi gereken puanların sonradan değiştirilmesi için kurşun kalemle verildiği iddia edilirken, bu iddia yapılacak mülakatları şimdiden tartışmalı hale getirdi.

4 ay önce Tarım

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmede buğdaya verilen 9,25 TL ile çiftçinin borcunu ödeyemeyeceğini söylediğini belirterek, “Çiftçiye bunu yaparsanız bu memleketin hali doğrulmaz. Bu fiyatın telafi edilmesi ve hiç değilse kilo başına 4 TL destekleme verilmesi gerekiyor” dedi.

4 ay önce Tarım

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, buğday alım fiyatının nasıl belirlendiğine yönelik açıklamada bulundu. Maliyetlerin nasıl belirlendiğine dair bir rakam vermeyen Güldal, "2024 yılı hububat alım fiyatları, Bakanlığımız, akademisyenler ve ilgili sivil toplum kuruluşları tarafından ülkemiz ortalama verimleri ve maliyet unsurlarının tamamı dikkate alınarak belirlenmiştir” dedi. Güldal, açıklanan buğday alım fiyatının dünya piyasalarının 89 dolar üstünde olduğunu iddia etti.

4 ay önce Güncel

Tarım Kredi Kooperatifleri, Tarımdan Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadettin İnan’ın Oruçoğlu Yağ Fabrikasındaki 600 milyon liralık muvazaalı satış! Çiftçi böyle soyuluyor!’ köşe yazısının ardından bugün kamuoyuna dikkat çeken bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, 600 milyon liralık muvazaalı satışla ilgili kamuoyunun yanıltılmaya çılışması dikkat çekti.

4 ay önce Gıda

TÜRKŞEKER, 14 ildeki fabrikalarında satışa çıkaracakları şekerlerde % 4,41 indirim yaptığını duyurdu. TÜRKŞEKER, resmi internet adresinden yaptığı duyuruda, şekerin kilosunu KDV hariç 28,20 TL/kg olarak satışa çıkaracaklarını duyurdu.