1 ay önce Tarım

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili ve Ziraat Mühendisi Ediz Ün, çiftçilerin bu yıl çok zorlu bir dönem geçirdiğini vurgulayarak, “Çiftçilerimiz, Tarım Bağ-Kur primlerini ödeyemedikleri için her geçen gün sosyal güvenlik sisteminden çıkıyor” dedi.

1 ay önce Tarım

Karar Gazetesi, bugün manşetten yayınladığı haberle çiftçinin tarlada kalan ürünleri ile vatandaşın markette yüksek fiyatlardan dolayı gıdaya ulaşamaması arasında yaşanan çelişkiyi gözler önüne serdi.

2 ay önce Hayvancılık

Karkas kesim fiyatları yükselmeye başladı. Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, üyelerine yönelik Cumartesi ve Pazar günü yaptığı kesim fiyatlarını geçen haftaya göre 20 lira artırdı.

2 ay önce Güncel

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir Yamanlar ve Urla ile Bolu Göynük'teki orman yangınlarının kontrol altına alındığını söyledi.

2 ay önce Güncel

Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, orman ve çevreyle ilgili konuların hayat bilgisi dersi içerisinde bir bölüm olmasından ziyade başlı başına bir ders olarak okutulmasını istediklerini belirterek, "Okullarda 'Yeşil Vatan' dersi olmalı. Bu konudaki görüş ve taleplerimizi hem Orman Genel Müdürlüğüne hem de Milli Eğitim Bakanlığımıza ilettik. Bu konuda yetkililerden gerekli adımları atmalarını bekliyoruz" dedi.

2 ay önce Desteklemeler

Hayvancılık destekleri ile ilgili uygulama esasları belli oldu. 2024-2026 yıllarını kapsayan dönemde yetiştiricilerin hayvancılık desteklerinden nasıl yararlanacakları açıklandı. Uyulama esaslarında 2024 yılı sürü yöneticisi (çoban) desteğinin şartları da ilan edildi.

2 ay önce Desteklemeler

Kuzu, oğlak desteğinin şartları belli oldu. Bilindiği üzere yıllarca anaç koyun ve keçilere destek verildi, bu yıl ve 2025,2026 yıllarında kuzulara destek verilecek. Destekleme alabilmek için kuzuların en az 120 gün işletmede kalması gerekiyor. 2024 yılı temel destek miktarı 200 TL olarak belirlendi. İşte 2024 yılı kuzu oğlak desteğinin şartları…

2 ay önce Desteklemeler

Hayvancılığın geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla 2024-2026 döneminde verilecek desteklemelerin uygulama esasları belli oldu. Uygulama esaslarında atık desteğinin şartları da belli oldu.

2 ay önce Desteklemeler

Hayvancılığın geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla 2024-2026 döneminde verilecek desteklemelerin uygulama esasları belli oldu. Peki buzağı desteği başvurusu nereye, ne zaman ve nasıl yapılacak?

2 ay önce Desteklemeler

Hayvancılığın geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla 2024-2026 döneminde verilecek desteklemelerin uygulama esasları belli oldu.