TARIMDAN HABER ÖZEL / Gün geçmiyor ki gübrede yeni bir dolandırıcılık girişimi ile karşılaşılmasın. Bu sefer Konya’nın Ereğli ilçesinde M.U isimli vatandaşın reklam firmaları üzerinden sahte DNA Bandrol ürettiği tespit edildi. Ereğli 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından M.U isimli sanığa 2 yıl mahkumiyet kararı verildi.

AKILLARA GELMEYECEK YÖNTEMLERLE ÇİFTÇİYİ DOLANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR!

Gübrede, sahtekârlığın önüne geçilmesi için Gübre Takip Sistemi üzerinden sıkı bir takip gerçekleştirilirken, gübre sahtekarları da akıllara gelmeyecek yöntemlerle çiftçiyi dolandırmaya çalışıyor.

REKLAM FİRMASI ÜZERİNDE SAHTE DNA BANDROL ÜRETİLDİĞİ TESPİT EDİLDİ!

Konya’nın Ereğli ilçesinde M.U isimli şahıs, iki reklam firması üzerinden sahte DNA Bandrol ürettiği tespit edildi. Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada, söz konusu şahıs hakkında Ereğli 2’nci Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

RESMİ BELGEDE SAHTECİLİKTEN 2 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ!

Ereğli 2’nci Asliye Ceza Mahkemesinde yapılan yargılama sonucunda sanık M.A hakkında ‘resmi belgede sahtecilik’ suçunu işlediği sabit görülerek 2 yıl mahkûmiyet kararı verildi. Sanığın sabıka kaydı bulunmasından dolayı cezai indirim yapılmazken, hükmün açıklanmasının geri bırakılması talebi de reddedildi.

REKLAM FİRMALARI SAHTE DNA BANDROL ÜRETTİKLERİNİ BEYAN ETTİ!

Hububat fiyatları haftayı yükselişle kapattı Hububat fiyatları haftayı yükselişle kapattı

Mahkemenin tespitine göre, sanık M.A’nın sahte DNA Bandrolleri, ilçede iki reklam firması üzerinden ürettiği belirlendi. Söz konusu reklam firmaları sanık adına üretim yaptıklarını beyan ederken, 2022 yılında 350 adet, 2023 yılının Nisan-Mayıs aylarında da 200-300 adet üretim yaptıklarına dair ifade verdikleri kaydedildi.

GÜBRE TAKİP SİSTEMİ İLE TAKİP EDİLİYOR!

Gübre Takip Sistemi ile getirilen DNA Bandrol, gübrenin üretimden son tüketiciye kadar takibini sağlayan bir sistem. Gübrenin terör eylemlerinde kullanılmasının önüne geçilmesi için getirilen sistem aynı zamanda gübrede kayıt dışılık ve gübre sahtekârlığına karşı da önemli bir görevi görüyor.