9 ay önce Desteklemeler

Lisanslı depolarda muhafaza edilecek tarımsal ürünlere verilecek destekler belli oldu. Buna göre lisanslı depolarda muhafaza edilecek tarım ürünleri için ton başına aylık 6-30 lira kira, 25-100 lira nakliye ve 6-50 lira analiz desteği ödenecek.

9 ay önce Desteklemeler

​Bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesi kapsamında, hibeye esas proje üst limiti 1 milyon liradan 3 milyon liraya çıkarıldı.

9 ay önce Tarım

Tarımsal amaçlı örgütlerin derecelendirme süreci başladı. Derecelendirmeye tabi olmak isteyen tarımsal amaçlı örgütler, 'todes.tarimorman.gov.tr' internet adresi üzerinden başvuru yapacak. Başvurular 31 Mart'a kadar yapılabilecek. Yapılan derecelendirmede 60 ve üzerin puan alan tarımsal örgütler, bazı ayrıcalıkları elde edecekler. 

9 ay önce Dünyada Tarım

Türkiye, Rusya pazarının yenilebilir tavuk yumurtası ihtiyacını tam olarak karşılamaya hazır. RIA Novosti'nin haberine göre, Türkiye Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı İbrahim Afyon, bu konuyla ilgili müzakerelerde herhangi bir sorun bulunmadığını belirterek, ürünlerin altı aylık süre için planlandığını açıkladı.

9 ay önce Dünyada Tarım

Hindistan NFL'si üre ihalesini 4 Ocak'ta kapattı ve fiyat keşfi büyük olasılıkla 8 Ocak Pazartesi günü yapılacak. Toplamda 2,7 milyon ton teklif edildi.

9 ay önce Bayburt

2023 yılı tarımsal destekleri kapsamında icmaller askıya teker teker çıkmaya başlarken, bazı illerde icmallerin askıda kalma süresi bugün doluyor. Bu ilerimizden birisi de Bayburt. Bayburt’ta başta mazot gübre desteği icmalleri olmak üzere 2023 üretim yılana ait icmaller bugün askıdan indiriliyor.

9 ay önce Antalya

2023 yılı tarımsal destek ödemelerine yönelik icmaller askıya çıkmaya başladı. 2023 üretim yılına ait mazot gübre desteği icmalleri de askıya çıktı. Tarım İl Müdürlükleri, askıya çıkan icmaller konusunda çiftçileri uyararak, mutlaka icmallerin kontrol edilmesini istediler.

9 ay önce Dünyada Tarım

Federal hükümetin çiftçilere yönelik tarımsal dizel ve taşıt vergisi konusunda taviz vermesine rağmen, Pazartesi günü kuzey Almanya dahil olmak üzere protestoların olması muhtemel görünüyor.

9 ay önce Tarım

Türkiye’nin hububat ambarı olarak bilinen Konya’da, Ticaret Borsası 2024 yılını rekorlarla açtı. Yeni yılın ilk haftasında borsada işlem gören 4 ton tutarındaki beyaz ekmeklik buğday 12 bin 500 TL’den satıldı. Buğdayda fiyatların yükselmesi, 'kim kazandı?' sorusunu gündeme getirdi.

9 ay önce Çorum

2023 yılı destek ödemeleri ile ilgili icmaller askıya çıkmaya başladı. Tarım İl Müdürlükleri çiftçilerin destek ödemelerinde bir mağduriyet yaşamamaları için köy muhtarlıklarında askıya çıkan icmalleri kontrol etmeleri için arka arkaya duyuru yayınlanmaya başladı. Çorum Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2023 yılı yem bitkileri destekleme icmalleri ile ilgili bir duyuru yayınlayarak, icmallerin 12 Ocak'a kadar kontrol edilmesini istedi.