8 ay önce Pankobirlik

PANKOBİRLİK, TÜRKŞEKER adına 48 bin tonluk kompoze gübre ihalesi yaptı! İhalenin yüzde 70’i Toros’ta, yüzde 20’si Alp Ateş’te ve yüzde 10'u ise Ankafert Gübrede kaldı. Pancar kooperatiflerine yoğun bir şekilde gübre satışı yapan Vitamin Gübre'nin açık huzurda yapılan gübre ihalesine teklif dahi vermemesi dikkat çekti. Peki çiftçi gübreyi kaç liradan kullanacak?

8 ay önce Güncel

Şeker-İş Sendikası Kastamonu Şube Başkanı Ali Çufadaroğlu, birçok fabrikada uygulanan erken söküm priminin Kastamonu Şeker Fabrikasında da uygulanması gerektiğini söyledi.

Gübretaş, gübre satışlarına ilişkin değerlendirme raporu sonuçlarını açıkladı. Açıklamada, Gübretaş’ın Tarım Kredi Kooperatiflerine 2024 yılında yapmayı planladığı satışlar için öngörülen fiyatların piyasa koşullarına uygun olduğu sonucuna varıldığı kaydedildi. Çiftçi, Tarım Kredi Kooperatiflerinin sattığı gübrelerin piyasa fiyatlarından daha pahalı olduğuna yönelik şikayette bulunurken, Gübretaş'tan böyle bir açıklama gelmesi dikkat çekti.

8 ay önce Tarım

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, 2019-2023 yılları arası kırsalda çiftçiye verilen desteklerle ilgili bir bülten hazırladı. Bültende 2019-2023 yılları arasında çiftçiye 5 yılda toplam 865 milyon lira yatırımla destek verilerek çiftçinin yüzde 80'ine ulaşıldığı kaydedildi.

8 ay önce Tarım

Üst gübre kullanımı bazı bölgelerde başlarken, çiftçiler artan gübre fiyatları karşısında düşer mi beklentisine girse de sektör yetkilileri üre gübresinin kullanım sezonunun başlamasından dolayı bundan sonra düşme ihtimalinin bulunmadığını tam aksine almak için bekleyenlerin daha pahalı alabileceği uyarısında bulundu.

8 ay önce TİGEM

TİGEM’in, gebe düve fiyatları yeni bir tartışma başlattı. 25 Ocak’ta yayınlanan yeni satış fiyat listesine göre 3-5 aylık en düşük gebe düve fiyatı 95 bin liradan 119 bin liraya çıkarken, aynı özellikte ithal gebe düve fiyatları ise 92 bin lira civarında bulunuyor. TİGEM’in, ithal gebe düveye göre 27 bin lira daha pahalı fiyat açıklaması sektörde büyük tepkiye neden olurken, damızlık hayvan satışlarını durdurmak için fiyatların yüksek açıklandığı iddiası ise soru işaretlerine neden oldu.

8 ay önce Güncel

Tarım ve Orman Bakanlığında, TAGEM Genel Müdür Yardımcılığına kurum içinden bir isim atandı. Bekir Pakdemirli’nin Bakanlığı döneminde TAGEM Genel Müdür Yardımcılığına atanan ancak daha sonra görevden alınan Mesut Akdamar, yeniden bu göreve getirildi.

8 ay önce Tarım

Son haftalarda yükseliş trendine giren hububat fiyatları, geçtiğimiz hafta da yükselişini sürdürdü. Buğday, arpa ve mısır fiyatları birlikte arttı. Ticaret Borsaları ortalama verisine göre geçtiğimiz hafta ekmeklik buğday 9 bin bandına dayanırken, makarnalık buğday fiyatı 11 bin lira psikolojik sınırını geçti. Arpa fiyatları 7 bin 500 bandına gelirken, mısır fiyatları da 6 bin 500 seviyesinde işlem gördü.

8 ay önce Çanakkale

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Sürü Yönetimi Elemanı Yetiştirme Projesi kapsamında Çanakkale Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle Çanakkale Merkez Dümrek Köyü'nde "Sürü Yönetimi Elemanı Yetiştirme" kursu açıldı.

8 ay önce Balıkesir

Balıkesir'de 42 bin üreticiyi temsil eden Balıkesir Birlikleri A.Ş uhdesinde kuruluş çalışmaları devam eden süt tozu üretim tesisi ile ilgili önemli bir toplantı yapıldı. Balıkesir Birlikler A.Ş'nin ikinci genel kurul toplantısı yapıldı.