7 ay önce Hayvancılık

2024 yılı besilik sığır ithalatı 1’inci dönem izin listesi yayınladı! 500 binin üzerinde talep gelirken Bakanlık gelen talebi yüzde 50 düşürdü. Besilik hayvan ithalatına gelen büyük talep, ülke hayvancılığının geldiği acı tabloyu gözler önüne serdi.

8 ay önce ESK

Et ve Süt Kurumu, Fransa ve Polonya’dan ithal ettiği 61 tır karkas eti 35 markete sattı. Tarımdan Haber, 11-17 Şubat tarihleri arasında marketlere satılan ithal karkas et bilgilerine ulaşırken, sektörde bazı marketlerden tır başına komisyon alındığı iddiaları ise gündeme bomba gibi düştü.

8 ay önce Tarım

Tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi için işlenmeyen, nadasa ayrılan ve işlemeli tarıma uygun olmayan alanlar öncelikli olmak üzere desteklenecek. Bakan Yumaklı karara ilişkin “81 ilde tarım arazilerinin etkin kullanımı amacıyla bitkisel üretimin geliştirilmesine yönelik proje uygulanacak” dedi.

8 ay önce ESK

Tarım ve Orman Bakanlığında, Cumhurbaşkanlığı kararı ile Et ve Süt Kurumu Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Sarıtosun ile TÜRKŞEKER Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Hasdemir görevlerinden alındı.

8 ay önce Güncel

Meram Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan İşler'in, birlik seçimlerinde oy kullanmaları için hayvan kaydı olmadığı halde bir çok kişinin üzerine hayvan kaydı yaptırarak, buzağı desteği aldığı iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

8 ay önce Hayvancılık

Dana ve kuzu kesim fiyatları artarken, en sert yükselişin kuzu kesim fiyatlarında yaşanması dikkat çekti. UKON, 22 Şubat güncel kesim fiyatlarını yayınlarken, kuzu kesim fiyatları geçtiğimiz haftaya göre 38 lira arttı. Kuzu kesim fiyatında en yüksek artış ise Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşandı.

8 ay önce Hayvancılık

600 bin baş besilik hayvan ithalatındaki belirsizlik, et fiyatlarının fitilini ateşlerken, Tarım ve Orman Bakanlığında üst üste toplantılar yapılmasına rağmen soruna bir çözüm bulunamadı. Dana kesim fiyatı 310 lira olurken, kuzu kesim fiyatındaki sert yükseliş bu hafta da devam etti. Kıymanın kilosu da 500 lirayı geçti.

Tarım Kredi Kooperatifleri, uzun yıllar hizmet verdiği Ankara’nın en merkezi yerlerinden olan Bahçelievler’deki merkez binasından, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin hemen karşısında YDA tarafından yapılan lüks rezidanslara taşındı. Tarım Kredi’nin merkez binası ise TKDK’ya yıllık 32 milyon liraya kiraya verildi. TKDK’nın yakında Bahçelievler’deki merkez binaya taşınması bekleniyor.

8 ay önce Hayvancılık

Ulusal Süt Konseyi’nin Ocak ayı çiğ süt üretim maliyeti ortaya çarpık bir tablo çıkardı. Süt üreticisi, çiğ süt referans fiyatının düşük belirlenmesinden dolayı zararına üretim yaptığını beyan ederken, Ulusal Süt Konseyi ise yaptığı maliyet hesabı ile tam aksine üreticinin litrede 1,85 lira para kazandığını iddia etti.

8 ay önce Hayvancılık

USK, Holstein ırkı, günlük 20 kg süt verimine göre Ocak ayı çiğ süt üretim maliyetini 11,65 lira olarak açıkladı. USK, Aralık ayı çiğ süt üretim maliyetini 11,16 lira olarak açıklamıştı. USK’nın yaptığı hesaplamaya göre son bir ayda 1 litre sütün üretim maliyeti 49 kuruş arttı.