7 ay önce Hayvancılık

Tarım Kredi Kooperatifleri’nin Suriye’den Körfez ülkelerine yapılan koyun ticaretinden hayvan başına 8 dolar komisyon aldığı ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıl 6 dolar komisyon alan Tarım Kredi, bu yıl komisyon oranını artırırken, 50 bin baş kotadan dolayı Suriye’den yapılan koyun ticaretinden 400 bin dolar gelir elde edecek.

7 ay önce Hayvancılık

Ulusal Kırmızı Et Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hacıince, yükselen et fiyatlarında haksız kazanç iddialarına yönelik açıklama yaptı. Hacıince, son bir yılda karkas sığır eti fiyatının 175,68 liradan 324,98 liraya çıkarak, yüzde 85 oranında arttığını belirterek, "Yıllık fiyat artış oranına bakıldığında karkas sığır eti fiyat artışının yıllık enflasyon ve diğer gıda maddelerindeki artış oranı ile uyumlu olduğu görülmektedir" dedi.

7 ay önce Güncel

Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, (4 Mart) haftalık girdi ve üretici fiyatlarını yayınladı. Yayınlanan fiyat listesinde girdi ve üretici fiyatlarındaki fiyat hareketlilikleri ortaya kondu.

7 ay önce Tarım

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Mart ayı buğday, arpa, mısır, çavdar, tritikale ve yulaf satış fiyatları belli oldu. Hububat satış fiyatında bir değişikliğe gidilmezken, buğday, arpa ve mısır Şubat ayı satış fiyatı ile satılacak.

7 ay önce Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, çiftçiye hibe desteği ile ilgili bir duyuru yayınladı. Maraş biberi yetiştiriciliğinin canlandırılması ve artırılması projesi kapsamında çiftçiye yüzde 75 hibeli Maraş biberi fidesi dağıtımı yapılacak.

7 ay önce Tarım

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Tarım ve Metal İşleme Makineleri Meslek Komitesi Meclis Üyesi ve Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Bilgin Türkay, çiftçiye gerek traktör gerekse tarım makinelerinde hurda desteği verilmesi gerektiğini ve sektörün bunu beklediğini kaydetti.

7 ay önce Burdur

Burdur Şeker Fabrikası'nda yaş küspenin satışıyla ilgili yapılan ihalenin ardından küspenin ihalede oluşan fiyatın üstünde satıldığı gerekçesiyle kamyoncuların yaptığı eylem sonuç verdi.

7 ay önce Gıda

İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (İstanbul PERDER) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güzeldere, Et ve Süt Kurumu (ESK) ile yapmış oldukları protokol ile İstanbul PERDER olarak, ramazan boyunca dana kıymanın kilogram fiyatını 314 liradan, dana kuşbaşının kilogram fiyatını ise 344 liradan satışa sunmaya devam edeceklerini bildirdi.

7 ay önce TMO

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Şubat ayında yaptığı 150 bin ton makarnalık buğday ihracatının ardından Mart ayında da 150 bin tonluk yeni bir makarnalık buğday ihracat ihalesi yapacağını duyurdu. Makarnalık buğday ihracat ihalesi 11 Mart’ta yapılacak.

7 ay önce Tarım

Ticaret Borsaları ve TÜRİB, günlük, haftalık ve aylık hububat fiyatları belli oldu. Ekmeklik buğday, makarnalık buğday ve mısır fiyatlarında bir değişiklik olmazken, son bir haftada arpa fiyatları tonda 250 lira düştü.