5 ay önce Tarım

Ticaret Borsalarında mısır fiyatları son bir haftada tonda ortalama 300 lira yükselerek 7800 lira seviyesine çıktı. Buğday ve arpa fiyatları ise yatay seyretti.

5 ay önce Tarım

Türkiye'de son yıllarda tarım ve gıdaya sektör dışından yapılan yatırımlar dikkat çekiyor. Sanayi, enerji ve inşaat sektöründeki yatırımları ile bilinen Türkiye'nin köklü kuruluşlarından Alarko Holding, tarıma sera, tohum, gübre ve zirai ilaç alanında 4 koldan birden yatırım yapacak.

5 ay önce Hayvancılık

ESK mağazalarında ve PERDER üyesi marketlerde satılan ucuz etin Tarım Bakanlığının hijyen kurallarına aykırı bir şekilde satıldığı ortaya çıktı. ESK Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu üyeleri, mevzuata aykırı et satışı yaparak suç işlerken, ortaya çıkan bu skandalla ilgili Bakanlığın nasıl bir adım atacağı merak ediliyor.

5 ay önce Hayvancılık

TÜSEDAD, Mart ayı çiğ süt üretim maliyetini çıkardı. 1 litre çiğ sütün Mart ayı üretim maliyetinin 16,76 lira olduğunu belirten TÜSEDAD, üretimin sürdürülebilirliği açısından yüzde 20 kar ile çiğ süt referans fiyatının 20 lira olması gerektiğinin altını çizdi. Ulusal Süt Konseyi, 1 Mayıs’tan itibaren geçerli olacak çiğ süt referans fiyatını ise 14,65 lira olarak açıklamıştı.

6 ay önce Tarım

Traktöre ihtiyacı olan ancak yüksek faiz ve krediye ulaşımın zorluğundan dolayı, traktör alımını ertelemek isteyen çiftçi, bu sefer de artan enflasyondan dolayı fiyatların daha da artmasından endişe ediyor. Kafası karışan çiftçi, bu ortamda traktör alınır mı diyerek forum sitelerinde destek talebinde bulunuyor.

6 ay önce Hayvancılık

Süt fiyatlarında gelinen acı tabloyu Edirne Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez gözler önüne serdi. Suiçmez, Ulusal Süt Konseyi tarafından geçtiğimiz hafta açıklanan süt fiyatlarına tepki göstererek, “Üretici, ’10 tane satarım, 1 milyon toplarım. Bankaya faize yatırırım ben her ay 50 bin TL alırım’ diyor. Doğru bir yaklaşım değil ama ne yapsın adam, son çare” dedi.

6 ay önce Hayvancılık

Et fiyatlarından dolayı canlı hayvan fiyatları da yerinde durmuyor. Damızlık düve, buzağı ve besilik erkek dana fiyatları da artıyor. Güncel damızlık düve, damızlık gebe düve, buzağı ve besilik erkek dana fiyatı kaç lira? Detaylar haberimizde…

6 ay önce Hayvancılık

Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, piyasada erkek dana kesim fiyatının 390-410 lira seviyesinde bulunduğunu ancak kesimhanelerin bu fiyatın altında kesmek istemesinden dolayı üyelerine yönelik yapılan kesimlerin bu hafta iptal edildiğini duyurdu.

6 ay önce Desteklemeler

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımsal destek ödemelerine yönelik açıklama yaptı. Yumaklı, sosyal medya hesaplarında yaptığı açıklamada çiftçiye bugün 694 milyon 461 bin lira tarımsal destekleme ödemesinin yapılacağını bildirdi.

6 ay önce Tarım

Tarımda girdi maliyetleri yükselmeye devam ediyor. Şubat 2024 ayına ait tarımsal girdi fiyat endeksi bugün yayınlandı. Buna göre, tarımsal girdi fiyat endeksi Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 ve on iki aylık ortalamalara göre ise yüzde 36,71 oranında arttı.