4 ay önce Güncel

Et ve Süt Kurumu, 2023 yılı faaliyet raporunu yayınladı. 2022 yılı faaliyet raporunu yayınlamayan ESK, bu durumun belli olmaması için kurumun web sayfasından geçmiş yıllara ait faaliyet raporlarının tamamı kaldırdı. ESK, 2022 yılı faaliyet raporuyla ilgili CİMER’e yapılan başvuruları bile cevapsız bırakırken, bu durum yayınlanmayan 2022 yılına ait faaliyet raporunu daha anlamlı hale getirdi.

4 ay önce Tarım

Birçok bölgede hasat devam ederken, buğday alım fiyatının açıklanmaması tepki çekiyor. Buğday alım fiyatlarının bu hafta açıklanması beklenirken, hububat fiyatları da haftayı sakin kapattı. Bir önceki haftaya göre ekmeklik buğday fiyatı artarken, diğer ürünler aynı fiyattan haftayı kapattı.

4 ay önce Tarım

Çiftçi dört gözle hububat alım fiyatlarının açıklanmasını beklerken, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın buğday taban fiyatına yönelik görüşü ortaya çıktı. Şehitkamil Ziraat Odası Başkanı Cuma Yiğit, Bakan Yumaklı'nın buğday taban fiyatında 15 lirayı yüksek bulduğunu söyledi.

4 ay önce Hayvancılık

TİGEM ile ESK arasında 50 bin düve ithalatı ile ilgili protokol imzalanırken, protokol kamuoyuna açıklanmadı. Normal şartlarda Tarım Bakanının katılımı ile basın önünde imzalanması gereken protokol iki kurum genel müdürü arasında sessiz sedasız imzalanırken, sözde damızlık üretimini artırmaya yönelik imzalanan protokolde yer alan çelişkili maddeler adrese teslim ithalat iddialarını da kuvvetlendirdi.

4 ay önce Hayvancılık

Kurban bayramı, dört gözle beklenirken, kurbanlık fiyatları da yakından takip ediliyor. Ulusal Kırmızı Et Konseyi, kurban bayramına yönelik bir değerlendirme raporu yayınlayarak, kurbanlık fiyatlarını açıkladı.

4 ay önce Hayvancılık

Kesim fiyatları düşmeye devam ediyor. Yapılan yoğun ithalat sonuç vermeye başladı. Yayınlanan güncel dana ve kuzu kesim fiyatlarına göre dana yağsız kesim 12 lira, kuzu yağsız kesim fiyatı ise 8 lira geriledi. Kesim fiyatlarındaki düşüş, et fiyatlarına da yansıdı.

4 ay önce Hayvancılık

Et ve Süt Kurumu’ndan kurbanlıklara aracılık eden özel firmalara büyük kıyak! Mehmetçik Vakfı, LÖSEV ve THK gibi vakıf ve derneklere ihale ile kurbanlık kesim işini alan firmalara piyasanın altında kurbanlık satışı yapılırken, bu firmalar kurbanlık etini de piyasa fiyatı üzerinden satarak büyük bir kar elde etmiş olacak.

4 ay önce Tarım

Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, sahte analiz raporlarıyla Rusya ve Ukrayna’dan Tekirdağ’a getirilen mısırda GDO tespitini doğruladı. GDO'lu mısırla ilgili tutanak tutularak savcılığa bildirildi.

4 ay önce Hayvancılık

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları öğretim görevlisi Prof. Dr. Nurettin Gülşen, hidroponik arpa çiminin, küçükbaş hayvancılık ve tavukçulukta yem bitkisi olarak kullanılabileceğini ancak büyükbaş hayvancılıkta üretim masrafları açısından doğru bir yaklaşım olmayacağını kaydetti.

4 ay önce Güncel

Eski Tarım Bakanlarından Bekir Pakdemirli, kanuni süre beklenmeden BİM yönetim kurulu üyeliğine atanırken, bu atama Pakdemirli’nin Bakanlığı döneminde 2020 yılında uygulanan ucuz et projesinde yapılan hileli satışı ve bu hileli satışa karşı Pakdemirli’nin aralarında BİM’in de bulunduğu marketlere karşı müfettiş soruşturmasına izin vermeyerek konunun üstünü kapatmasını gündeme getirdi.