2 ay önce Tarım

15 Ticaret Borsası'nda hububat fiyatları belli oldu... Ekmeklik buğdayda geçen haftaya göre düşüş seyrederken makarnalık buğdayda artış yaşandı.

2 ay önce Tarım

Tarım Kredi Kooperatiflerinde liyakatsiz yöneticilerden dolayı 90 milyon liralık ay çekirdeği çöp oldu! Skandalların ardı arkası kesilmeyen Tarım Kredi Kooperatiflerinde, bu sefer depoda unutulan ay çekirdekleri pirelendi! Ayçekirdek deposunun bulunduğu mahalleyi pireler bastı! Kooperatif yetkilileri skandalın üstünü örtmek için apar topar pireli ay çekirdeklerini taşıdılar!

2 ay önce Desteklemeler

Et ve Süt Kurumu, et ithalatında yeni bir rekora giderken, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, hayvancılıkta yeni destek modeline yönelik açıklamalarda bulundu. Yumaklı, yeni destek modelinde, performansa dayalı bir üretim modeline geçileceğini kaydetti.

2 ay önce Hayvancılık

Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON), haftalık kesim fiyatlarını yayınladı. Dana ve kuzu kesim fiyatı düştü.

2 ay önce Tarım

Fasulye ne zaman ve nasıl ekilir? Fasulye ekiminde nelere dikkat etmek gerekir? İşte fasulye yetiştiriciliğine dair ayrıntılar…

3 ay önce Hayvancılık

Sanayicinin son günlerde süt fiyatlarını düşürmek için, üretici birliklerini ziyaret ederek baskı yaptıkları ortaya çıktı. Süt fiyatını düşürmek için sanayicinin ortak hareket etmesi rekabete aykırılığı gündeme getirirken, üretici birlikleri Rekabet Kurumu’nu göreve davet etti.

3 ay önce Tarım

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinde alınan baskın seçim kararı ile 27 Temmuz’da yapılacak seçimlere adaylar tüm hızıyla çalışıyor. Pankobirlik Genel Müdürü Tolga Demirhan’ın Ramazan Erkoyuncu adına seçim çalışmalarına katılması dikkat çekti.

3 ay önce Tarım

Asli görevi damızlık ve tohumluk üretimi olan TİGEM’de 2023 yılında üretim düşerken, diğer taraftan enflasyon farkıyla elde edilen karla bütün borçlar kapatıldı. TİGEM Genel Müdürü Hasan Gezginç, üretim düşerken enflasyon farkıyla elde edilen karla kurum borçlarının kapatılmasını bir başarı olarak ortaya koyması dikkat çekti.

3 ay önce Hayvancılık

Son yıllarda canlı hayvan fiyatındaki artışlar, aile işletmelerini tehdit ediyor. Canlı hayvan fiyatlarının sürekli artması sermayesi olmayan küçük aile işletmelerini tehdit ederken, sektörün hızla tekelleşmesine neden oluyor.

3 ay önce Tarım

Polatlı Ticaret Borsası, hububat fiyatlarına ilişkin son verileri açıkladı. Açıklanan verilerde hububat fiyatlarında artış yaşandığı görüldü.