1 ay önce Hayvancılık

Karkas kesim fiyatları bu hafta değişmeyerek, sabit kaldı. Fiyatların sabit kalmasında ESK’nın Polanya’dan yaptığı karkas et ithalatı önemli bir rol oynadı.

1 ay önce Tarım

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçilerin hesabına 1 milyar 389 milyon 795 bin TL tarımsal destekleme ödemesini aktardıklarını açıkladı.

1 ay önce Tarım

Toprak Mahsulleri Ofisi 2024 dönemi çeltik alım fiyatlarını açıkladı. 55 randıman Baldo grubu çeltikler için ton başına 31.000 TL/ton , 58 randıman Cammeo grubu çeltikler için ton başına 30.000 TL ve 60 randıman Osmancık grubu çeltikler için ton başına 25.000 TL alım fiyatı açıkladı.

1 ay önce Tarım

TMO, Eylül ayı hububat satış fiyatlarını açıkladı. Ekmeklik buğday, makarnalık buğday, arpa, çavdar, tritikale ve yulaf satış esaslarını açıklayan TMO, açıklamasında “Piyasalarda istikrarı korumak ve ilgili sektörlerin hammadde ihtiyacını karşılamak amacıyla hububat stoklarımızın satışına başlanacaktır” denildi.

1 ay önce Tarım

15 Ticaret Borsası'nın ortalamasına göre güncel hububat fiyatları belli oldu. Ekmeklik buğday ve mısır fiyatlarında artış görülürken arpa fiyatlarında düşüş gözlemlendi. Makarnalık buğday da ise herhangi bir hareketlilik yaşanmadı.

1 ay önce Desteklemeler

2024 yılı 1'inci dönem kuzu ve oğlak destek başvuruları 2 Eylül'de başladı. Yetiştiriciye temel kuzu ve oğlak desteğinin yanı sıra ilave destekler de ödenecek. Kuzu ve oğlak destek başvuru şartları ve ilave desteklerle ilgili detaylar haberimizde...

1 ay önce Desteklemeler

Tarım ve Orman İl Müdürlükleri, 2024 yılı buzağı/malak destek miktarı, başvuru zamanı ve başvuru süreleri ile ilgili duyuru yayınlamaya başladı. 2024 yılı buzağı/malak desteklemesi 1’inci dönem başvuruları alınmaya başlarken, yapılan duyurularda yetiştiricilerin ilave desteklerle birlikte ne kadar buzağı destek parası alacakları hakkında da kapsamlı bilgiler verildi.

1 ay önce Güncel

Et ve Süt Kurumu’nun ithal ettiği karkas eti piyasanın altında fiyatla satarak dolaylı yoldan desteklediği firmaların başında gelen NAMET’e Rekabet Kurulu, 73 milyon lira idari para cezası kesti. İdari para cezasının Rekabetin Korunması Hakkında Kanunu’nun ihlal edilmesinden dolayı kesilmesi dikkat çekerken, kesilen ceza 250 ton karkas et parasına karşılık geliyor. NAMET’in ESK’dan paravan şirketlerle birlikte yıllık 5 bin ton karkas et aldığı kaydediliyor.

1 ay önce Tarım

Hububat fiyatlarında yukarı yönlü hareketlilik sürüyor! Ticaret Borsaları tarafından yayımlanan güncel hububat fiyatlarına (10 Eylül) göre ekmekliik buğday, arpa ve mısır fiyatlarında artış yaşandı.

1 ay önce Güncel

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Soma Termik Santralinde yaşanan çevre kirliliği ile ilgili olarak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına seslenerek,  çevre kirliliğinin önüne geçilmesini isteyerek "Soma'mız bu kara dumanların altında kalmasın. Filitrasyon sistemi konusunda bir an önce Torku yetkililerine yaptırımlarınızı yapın"