Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Konya’daki çiftçi arasında geçen kenevir tartışması gündem olurken, Yumaklı’nın memleketi olan Kastamonu’da kenevir hasadı sevinci yaşandı. Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde 3100 dönüm alana ekilen kenevir hasadı başladı. Yumaklı, Konyalı çiftçiye 'Keneviri ektiniz ne yapacaksınız' şeklinde cevap vermişti.
Dahilde işleme rejimi kapsamında buğday ithalatı 21 Haziran’da alınan kararla 15 Ekim’e kadar durdurulmuştu. Sanayici ithalat yasağının kaldırılması için Tarım Bakanlığına baskı yaparken, ithalat yasağı ile ilgili verilecek karar hububat piyasasını da yakından ilgilendiriyor.
Fatsa Söz Gazetesi yazarı Alihan Akyazı, fındık üreticisinin bu yıl büyük zarar ettiğini belirterek, "Köydeki çoğu kişi battı" dedi. Tüccarın kokarcayı bahane ederek fındığı çiftçinin elinden yok pahasına satın aldığını dile getiren Akyazı, "Fındık üreticisinin çoğu battı bu sene. Bunun bedelini kim ödeyecek? Kim suçlu? Ne olacak bu fındık? Ben artık kızacak kurum bulamıyorum. Kim bu fındık çiftçisinin haini?" ifadelerinde bulundu.
Tarım Kredi Kooperatifleri, tohum, gübre, ilaç ve yemde bir kampanya başlatarak, çiftçiye bu ürünlerin 3 ay faizsiz satılacağını duyurdu.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2024 yılı şeker pancarı alım fiyatının haftaya açıklanacağını belirtti. Yumaklı, “Pancar fiyatını bütün hesaplarımızı kılı kırk yararak belirleyip açıklamış olacağız” dedi.
Hububat fiyatlarındaki hareketlilik dikkat çekiyor. Konya Ticaret Borsası’nda mısır fiyatı 9600 TL/tona kadar yükseldi. Peki mısır fiyatı 10 bin lirayı görecek mi? Gözler ticaret borsalarındaki işlemlerde…
Tarım Kredi Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın, Tarım Kredi Marketlere genel müdür bulmakta zorlandığı ortaya çıktı. Kurumun çok kötü yönetilmesinden ve içinden çıkılmaz bir duruma getirildiği için kimsenin Tarım Kredi Marketler’de genel müdürlük yapmak istemediği öğrenildi.
Et ve Süt Kurumu, gübreli hayvan ithalatı ile üreticinin dolandırılmasına göz yummaya devam ederken, gübreli ithal hayvanları getiren Hijazi firmasından Tarımdan Haber'e dikkat çeken bir ihtarname geldi.
2022 yılında şeker pancarı tarımının sürdürülebilirliğini tehlikeye atan ve Türkiye’yi büyük bir şeker stoku ile karşı karşıya bırakan 400 bin ton şeker ithalatının o dönem arkasında duran Kayseri Şeker Başkanı Hüseyin Akay, bugün şeker pancarı tarımında sürdürülebilirliğin yollarını aramak için panel düzenledi.
TÜSEDAD Ağustos ayı çiğ süt maliyetini açıkladı. Ağustos ayında 1 litre sütün üretim maliyetini 17,53 TL olarak hesaplayan TÜSEDAD, çiğ süt referans fiyatının da 21,03 TL olarak belirlenmesi gerektiğini talep etti.