2 hafta önce TMO

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Ekim ayı hububat satış fiyatlarını açıkladı. Makarnalık buğday, ekmeklik buğday, arpa, çavdar ve tritikale satış fiyatlarına zam yapan TMO, “Kuruluşumuz stoklarında bulunan ekmeklik buğday, makarnalık buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale 03 Ekim 2024’ten itibaren kişi ve kuruluş ayrımı olmaksızın peşin bedel mukabili serbest olarak satılacaktır” denildi.

2 hafta önce Hayvancılık

Yem fiyatlarına büyük zam geldi, hayvancılıkta maliyetler arttı. Havaların soğumasıyla birlikte mera ve açık alanlarda otlatılan hayvanlar kapalı ortamlara alınırken, yem fiyatlarına da arka arkaya zam gelmeye başladı.

2 hafta önce TMO

TMO, Ekim ayında satışını yapacağı perakende pirinç satış fiyatlarını açıkladı. Ekim ayında sadece ithal pirinçler kişi ve kurum ayrımı yapılmadan satışa açılırken, yerli pirinç toptan satışlarına ise 250 kg sınırlaması getirilerek marketlere bu ay satış yapılmayacak.

2 hafta önce Tarım

Hububat fiyatları Ekim ayının ilk işlem gününde sakin bir seyir izledi. Ekmeklik buğday, makarnalık buğday, arpa ve mısır fiyatları Cuma günkü fiyatlara yakın bir fiyatla günü tamamladı. İşte Ekim ayının ilk işlem gününde güncel hububat fiyatları...

2 hafta önce Tarım

Tarım ve Orman İl Müdürlükleri, mirasa konu tarım arazileri ile ilgili duyurular yayınlayarak, hisseli tarım arazilerinin masrafsız birleştirilebileceği kaydedildi.

2 hafta önce Gümüşhane

Ekilmeyen tarım arazileri için listeler yayınlanmaya başladı. Tarla sahiplerinin bir mağduriyet yaşamamaları için yayınlanan listeleri yakından takip etmeleri gerekiyor. Askıya çıkarılan listeleri takip ederek tarla sahiplerinin kendi arazileri ile ilgili bilgileri alabilirler.

2 hafta önce Tarım Kredi Kooperatifleri

Tarımdan Haber'in gündeme getirdiği Tarım Kredi Marketlerde 500 milyon liralık tabela değişimine tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, "Çiftçi ürününü satamıyor, sokağa döküyor. Ama siz tabela değiştiriyorsunuz. Bu nasıl bir yönetim anlayışıdır” dedi.

2 hafta önce Tarım

Elazığ'daki sürü sahiplerinin çobanlara vereceği ücret ve yan haklar, duyanları hayrete düşürdü. Aylık 70 bin lira, yeme içme, barınma, kıyafet ve bir de aylık 30 GB internet paketi...

2 hafta önce Hayvancılık

Bir çok bölgede ücretsiz bir şekilde uygulanan kulak küpesi, Tarım ve Orman Bakanlığının sessiz sedasız başlattığı bir çalışma ile tüm ülke genelinde ücretli hale getirildi. Büyükbaş hayvan yetiştiricilerinden, kulak küpesi olarak 80 lira alınacak. Kulak küpesi ücreti, üretici ile muhatap olmadan doğrudan destek ödemesinden kesilecek. 20 lirası Bakanlık döner sermayesine, 60 lirası ise damızlık birliklerine aktarılacak.

2 hafta önce Tarım

Tarım ve Orman İl Müdürlükleri, işlenmeyen tarım arazilerinin tarımsal amaçlı kiraya verilmesine ilişkin yönetmelik gereği il/ilçelerdeki işlenmeyen tarım arazilerinin tespiti ve kiralanmasına yönelik arazi tespit ve etüdü çalışmalarına başladı. Ancak ıslah çalışması yapılmadan taşlık arazilerin nasıl kiralanacağı merak konusu oldu.