Okuyunca siz de şaşıracaksınız...  Bir sohbet toplantısında anlatılanlara kulak kesilince duyduklarıma önce ben de inanamamıştım. Ama biraz sorup soruşturunca maalesef bu duyduklarım doğru çıktı.

Yakın bir zamanda Tarım Bakanlığı ile TİGEM arasında ciddi bir lahmacun krizi yaşanmış! Hem de öyle böyle değil! Sırf bu kriz yüzünden TİGEM’de bir personele zimmet çıkarılarak görevden alınmış!

Diyeceksiniz, TİGEM’de genç çiftçi yolsuzluğu başta olmak üzere kamuyu milyonlarca lira zarara uğratan onlarca yolsuzlukların üstü örtülürken, nasıl oluyor da lahmacun bir krize neden olabiliyor?

İşte bu açıdan da yaşanan lahmacun krizi, kurum yöneticilerinin kamu malı söz konusu olunca kıllarını bile kıpırdatmazlarken kendi şahsi hırsları söz konusu olunca neleri yapabileceklerini gösteren güzel bir örnek olarak hafızalarda yer edinecek.

Bundan yaklaşık 3 ay önce Bakanlık makamından TİGEM’in sosyal tesislerinde bulunan fırından 50’ye yakın lahmacun sipariş ediliyor.

Siparişi veren Bakanlık Özel Kalemi…

Sosyal tesislerde fırından sorumlu olan TİGEM Sosyal İşler şefi, gelen lahmacun siparişini TİGEM Genel Müdürü Hasan Gezginç’in bilgisi olması için özel kalemine bildiriyor. Hasan Gezginç’in rızası alınarak 50’ye yakın lahmacun yapılıyor ve Bakanlık özel kalemine götürülüp teslim ediliyor.

Bakanlık özel kalemindeki arkadaşlarda ‘Hasan beyin bilgisi var’ diyerek lahmacunların parasını ödemiyorlar.

Birkaç hafta geçiyor ama Bakanlık makamından parası alınmayan lahmacunlar TİGEM'de büyük bir krize neden oluyor!

Sen misin lahmacunların parasını almayan!!!

Fırından sorumlu olan daire başkanından tutun da Sosyal İşler Şefine kadar hepsine bunun hesabı teker teker soruluyor.

Genel Müdürün talimatı ile hemen bir kurum müfettişi görevlendiriliyor. Kurum müfettişleri lahmacunun yapımından ve teslimine kadar kimler sorumlusu ise hepsini hesaba çekip haklarında tutanak tutuyor. 

Ve günlerce süren soruşturmanın ardından Sosyal İşler Şefine, ‘parasını almadan neden lahmacunları teslim ettin’ diyerek zimmet çıkarılarak, 6 bin liraya yakın lahmacun parası bu kişiden tahsil ediliyor ve görevden alınıyor.

Fırından sorumlu sosyal işler şefi, müfettişlere; lahmacunları Genel Müdürün bilgisi dahilinde yapılıp Bakanlık makamına teslim edildiğini anlatmaya da çalışsa, anlayan olmuyor!

Bu arada Bakanlık makamında lahmacunlar da Bakan Yumaklı ile Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcıya gidiyor.

Düşünün, TİGEM Tarım Bakanlığının ilgili kuruluşu…

Ama TİGEM Genel Müdürü; ‘lahmacunların parasını neden tahsil etmediniz’ diyerek lahmacunların parasını çalışana ödettirirken bir de görevden alıyor!

Bütün bu olanlardan ise ne Bakan İbrahim Yumaklı’nın ne de Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı'nın haberi bile yok…

Ama alt tarafta TİGEM personeli Bakan ve Bakan Yardımcısının yediği lahmacunlardan dolayı ağır bir soruşturmadan geçiriliyor!

Tarımdaki liyakati ve kamu malı hassasiyetini görüyor musunuz? 

Milyonluk hatta milyarlık yolsuzlukların hesabı sorulmazken, Bakana gönderilen 50 lahmacun krize neden oluyor ve bir garibanın kellesi alınıyor!