Muhteşem yaprakları ile bulunduğu her ortamda dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Benjamin bitkisi, arama motorlarına sık sık konu olmaktadır. Hali hazırda bir Benjamin bitkisine sahip olan veyahut da bitkinin dış görünümüne hayran olduğu için satın almak isteyen pek çok kişi, bu bitkinin özelliklerini merak etmektedir.

Ev ve ofis ortamları için sıklık ile tercih edilen bitkiler arasında yer alan Benjamin, yer değişikliğinden pek de hoşlanmayan bir bitkidir. Genel olarak uygun yeri bulduktan sonra yer değiştirmesi halinde adeta küsen bitkinin bakımına ekstra özen gösterilmelidir. Peki, Benjamin bitkisinin kullanım alanları nelerdir? Benjamin bitkisi ne işe yarar, faydaları nelerdir? İşte konuya ilişkin ayrıntılar…

BENJAMİN BİTKİSİNİN BAKIMI NASIL OLMALIDIR?

Benjamin bitkisi dünyanın çok farklı noktalarında yetiştirilmeye uygun bir yapıdadır. Ülkemizde de son dönemlerde yaygın olarak yetiştirilmeye başlanmış olan bitki, dolaylı ışığı sever.

Kış veyahut da yaz mevsimlerinde oda sıcaklığında bulunması uygun olan Benjamin bitkisi, güneşin yoğun olduğu bölgelerde eğilmeye başlar. Bu neden ile de bitkinin bu tip yerlerde sürekli olarak döndürülmesi gerekmektedir.

Hava akımından çok kolay bir şekilde etkilenebilen Benjamin bitkisi, rüzgardan mutlaka korunmalıdır. Genel olarak nisan ayının başı itibari ile saksı değişimine ihtiyaç duyan bitki, bunlar dışında ek bir bakıma ihtiyaç duymamaktadır.

BENJAMİN BİTKİSİ NASIL ÇOĞALTILIR?

Benjamin bitkisi, çoğaltılmaya uygun bir yapıdadır. Birden fazla gövde veyahut da dal bulunan bitkinin, ilgili bölgelere yakın bir noktadan kesilmesi halinde çoğaltma aşamasına geçilebilir.

Kesilen dal suya konulmalı ve köklenmesi beklenmelidir. Ardından da köklenmiş dalın doğrudan saksıya dikilmesi gerekir. Kesilmiş olan kısmın toprak altına kalmasına özen gösterilmelidir. Ayrıca kesilen kısmın hava ile temasının engellenebilmesi için mum veyahut da silikon tercih edilmelidir.

BENJAMİN BİTKİSİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Bir süs bitkisi olan Benjamin, mekanın havasını değiştirme gibi bir özelliğe sahiptir. Geniş yaprakları ile bulunduğu her ortama ayak uydurabilen bu bitki, kişinin hem zihinsel hem de ruhsal açıdan rahatlamasına yardımcı olur.

Yüksek oranda oksijen ihtivası ile ortama ferahlık katan Benjamin bitkisi, hoş bir kokuya sahiptir. Yüksek sesi emme gibi bir özelliği bulunan bitki, motivasyon artırıcı bir etkiye sahiptir.

800 farklı çeşidi bulunan Benjamin bitkisinin bazı türleri ufak boyutlardadır. Bitkinin bazı türlerinin ise devasa ağaçlara dönüşebildikleri bilinmektedir. İç mekanlarda yetiştirilmek istenilen Benjamin bitkisinin mutlaka ufak türünün tercih edilmesi gerekir. Aksi takdirde ağaca dönüşen türleri ev ortamlarında birtakım sorunların yaşanmasına yol açabilir.

BENJAMİN BİTKİSİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Bitkilerin türlerine, renklerine ve diğer özelliklerine bağlı olarak faydaları da değişiklik göstermektedir. Bu kapsamda Benjamin bitkisi ile ilgili olarak en çok merak edilen konu başlıklarından biri de bitkinin neye/ nelere iyi geldiği gelmektedir.

Benjamin bitkisi yalnızca görsel açıdan değil sağlık açısından da kişiye olumlu katkıları bulunan bir bitkidir. Öncelikle yüksek miktarda oksijen içeren bu bitkinin bulunduğu ortamın havasını gerçek anlamda değiştirdiğini söylemek mümkündür. Ortamda temiz hava sirkülasyonunun olmasına destek veren bitki, bu sayede ortamda bulunan kişilerin de daha iyi hissetmelerine yardımcı olur. Ayrıca ortamda bulunan toksinleri de temizleyen Benjamin, çocuklu evler için de idealdir.

Gelincik Bitkisi Faydaları Nelerdir? Gelincik Bitkisi Faydaları Nelerdir?

İç ortamlarda dekorasyon açısından da katkıları bulunan Benjamin bitkisi, hemen hemen bütün dekorasyon tarzlarını tamamlayabilecek bir görünüme sahiptir. Bu sayede ev sahibine hediye de edilebilen Benjamin çiçeği, ayrıca ofis ortamları için de tercih edilebilmektedir.