Ülkemizde yetiştirilen popüler çiçekler arasında yer alan kardelen çiçeği, görüntüsü ile dikkat çekmektedir. Bembeyaz hali ile görenlerin yüzlerinde tebessüm oluşturan kardelen çiçeği, arama motorlarına da sık sık konu olmaktadır.

Kardelen çiçeği daha çok özel günlerde kullanılan bir çiçektir. Bir kutlama kapsamında hem iç hem de dış mekan için tercih edilebilen bu çiçek, ayrıca ev ortamlarında da bulunabilmektedir. Peki, kardelen çiçeğinin bakımında nelere dikkat edilmelidir? Kardelen çiçeğinin özellikleri nelerdir? İşte konuya dair tüm ayrıntılar…

KARDELEN ÇİÇEĞİ İÇİN UYGUN ORTAM NASIL OLMALIDIR?

Kardelen çiçeğine evde bakmak isteyen pek çok kişi, bu çiçeğin nasıl bir ortamda gelişim gösterebildiğini merak etmektedir.

Kardelen çiçeğinin bakımında sıcaklık son derece önemli bir başlık olarak karşımıza çıkmaktadır. Kardelen çiçeği soğuk havalara dayanıklı bir çiçektir. Ancak kardelen çiçeğinin tam bir gelişim göstermesi için ortam sıcaklığının -10 derecenin altına düşmemesi gerekir. Aksi takdirde çiçek hızlı bir şekilde solup, ölebilir.

KARDELEN ÇİÇEĞİ NASIL SULANMALI?

Kardelen çiçeğinin bakımında dikkat edilmesi gereken bir diğer konu da sulamadır. Bu çiçek sıcak havalarda soğuk su ile sulanmamalıdır. Kardelen çiçeğinin sulanmasında kullanılacak olan suyun mutlaka oda sıcaklığında olması gerekir.

KARDELEN ÇİÇEĞİ İÇİN GÜBRE KULLANILMALI MI?

Birçok çiçek türünde olduğu gibi kardelen çiçeğinde de gübre kullanımı önemlidir. Zengin içerikli gübrelerin doğru kullanılması halinde kardelen çiçeği çok daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde büyüyecektir. Senede 1 ya da 2 kere gübre kullanılması, kardelen çiçeğinin gelişimi bakımından yeterli olacaktır.

KARDELEN ÇİÇEĞİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Kardelen çiçeği ile ilgili en çok merak edilen konu başlıklarından biri de bu çiçeğin ne gibi özelliklere sahip olduğudur.

Mersin Bitkisi Faydaları Nelerdir? Mersin Bitkisi Faydaları Nelerdir?

Kardelen çiçeği, aşırı derecede olmama şartı ile soğuğa büyük ölçüde dayanıklı bir çiçektir. Öyle ki kar yağışının olduğu dönemlerde dahi bu çiçeğin gelişim gösterdiği bilinmektedir. Yalnız burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta sıcaklık seviyesinin -10 derecenin altına düşmemesidir. Bu seviyeye kadar kardelen çiçeğinin çiçek açtığı hatta büyüyüp gelişebildiği bilinmektedir.

Kardelen çiçeği en az 7 cm en fazla ise 30 cm boyutlarında olabilir. Baharın gelişini simgeleyen bu çiçek, Nergisgiller ailesinin üyeleri arasında yer almaktadır.

KARDELEN ÇİÇEĞİNİN ANLAMI NEDİR?

Sevdiklerine çiçek almak isteyen, bir ortama kendi adı ile çiçek göndermek isteyen pek çok kişi satın alma esnasında çiçeklerin anlamlarını araştırır. Çiçeği hediye etme sebebine uygun bir anlamda olan çiçekleri tercih etmeye özen gösteren pek çok kişi, kardelen çiçeğinin neyi simgelediğini de merak etmektedir.

Arama motorları aracılığı ile sık sık sorgulanan kardelen çiçeği, hoş kokusu ile bilinmektedir. Bembeyaz görüntüsü ile birçok kişi için masumiyeti ve saflığı temsil eden kardelen çiçeği, yaygın bir inanışa göre ise güzel günleri temsil etmektedir. Kardelen çiçeğinin olduğu ortamda güzel günlerin gelmesine çok az bir zamanın kaldığına inanılmaktadır.

Kardelen çiçeğinin güzel günleri temsil ettiğine inanılmasının nedeni, çiçeğin baharın habercisi olmasından kaynaklanmaktadır. Çiçeğin kendini göstermesi ile birlikte havaların ısınmaya başlaması, genel olarak bu çiçeğin pozitif olayların habercisi olduğunu düşündürmektedir.

Yalnızca manevi anlamda değil somut olarak da baharı müjdeleyen bu çiçek, sıklık ile organizasyonlarda, davetlerde, yeni iş yeri açılışlarında, yeni evlerde baş köşede yerini almaktadır. Kardelen çiçeği ile başlangıç yapmak, birçok kişiyi manevi açıdan iyi hissettirmektedir.