9 ay önce Hayvancılık

Tarım Bakanlığı, 12 ilde yöresel hayvancılık projelerine hibe desteği verdiğini açıkladı. Balıkesir, Tekirdağ, Aydın, İzmir, Çanakkale, Edirne, Uşak, Samsun, Kastamonu, Afyonkarahisar, Ağrı ve Erzincan illerinden 14 yöresel projeye toplam 6 milyon 225 bin TL’lik hibe desteği sağlandığını açıklayan Bakanlık, hibe desteği ile bu bölgelerde aile işletmelerinin desteklendiği belirtildi.

9 ay önce Gümüşhane

2023 yılı destek ödemelerine ilişkin icmaller askıya çıkmaya başladı. Destek ödemesinde en önemli kalemlerin başında gelen mazot gübre desteklerine yönelik icmaller çiftçi tarafından yakından takip ediliyor.

9 ay önce Pankobirlik

PANKOBİRLİK 51. Olağan Mali Genel Kurulu, 31 Pancar Ekicileri Kooperatifinin yönetim kurulu üyeleri ile Türk Şeker’in temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

9 ay önce Hayvancılık

Yeni yılla birlikte iğneden ipliğe her şey zamlanırken, süt fiyatlarının güncellenmemesi tepkileri artırıyor. Salı günü toplanması beklenen Gıda Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanlığında çiğ süt fiyatında yapılacak artışla ilgili oranlar belirlenemediği için toplanamazken,  üreticiler de bu duruma tepki göstererek, “Süt fiyatını Ankara açıklamayacaksa biz açıklayacağız” mesajını verdi.

9 ay önce TİGEM

Hububat tohumluğunda önemli bir görevi bulunan TİGEM’in son yıllarda çiftçinin rağbet gösterdiği verimli tohumluk çeşitleri geliştirememesinden dolayı pazar payı giderek düşüyor. TİGEM’in çiftçiye düşük fiyattan tohumluk satmasına rağmen pazar payının her geçen gün daralması, kurumdaki liyakatsizliği gözler önüne seriyor.

9 ay önce Pankobirlik

Pankobirlik Başkanı Ramazan Erkoyuncu, TÜRKŞEKER'in şeker fiyatlarında tarihte görülmeyen oranda bir indirime gittiğini belirterek, "Şu anda şeker 21,5 TL. Gıda artış fiyatı enflasyon ortalamasının altındadır" dedi.

9 ay önce Tarım

Bu yıl pamuk üreticisi, düşük fiyatlardan dolayı büyük bir darbe yedi. Dünya piyasalarına göre pamuk fiyatlarının Türkiye’de düşük kalması dikkat çekerken, çiftçinin de kaybı her geçen gün büyüyor.

9 ay önce Desteklemeler

Söke Trakya Birlik Yönetim Kurulu üyesi ve aynı zamanda Söke Ziraat Odası Sarıkemer delegesi Muzaffer Kovancı, yüksek enflasyonun olduğu bir dönemde tarımsal desteklerin bir yıl geç ödenmesinin çiftçinin aleyhine bir durum oluşturduğunu belirterek, mazot gübre desteklerinin aynı yıl verilmesi gerektiğini kaydetti.

9 ay önce Dünyada Tarım

Cornell'li bir bitki yetiştiricisi, hayranlarının ona "Sarı Denizaltı" adını vermesine neden olan sarı etli ve dikdörtgen şekilli alışılmadık bir domates geliştirdi. Bu yıl pazara sunuluyor.

9 ay önce Kütahya

Kütahya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2023 yılı arıcılık destekleri ile ilgili bir duyuru yayınlayarak, icmallerin 8 Ocak'ta askıya çıkarıldığı ve 12 Ocak'a kadar askıda kalacağı kaydedildi.