8 ay önce Hayvancılık

Edirne Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) Başkanı Mustafa Suiçmez, çok sayıda besicinin hayvancılığı bırakması nedeniyle süt üretiminin son 10 yılda yarı yarıya düştüğünü kaydetti.

8 ay önce Hayvancılık

Market, kasaplarda bir kilo kıyma ve kuşbaşı et kaç lira oldu? İnek, düve, dana ve kuzu kesim fiyatları yakından takip edilirken, son haftalarda kesim fiyatlarının hızla yükselmesi et fiyatlarını da yukarı çekti. İşte, güncel et fiyatları (Şubat 2024)...

8 ay önce Hayvancılık

Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, 17-18 Şubat tarihleri arasında üyelerinin hayvanlarına yönelik kesim fiyatlarını yayınladı. İnek, düve kesim fiyatı bir önceki haftaya göre 20 lira, dana kesim fiyatı ise 25 lira birden yükseldi. İnek kesim fiyatı 220 liradan 240 liraya, düve kesim fiyatı da 240 liradan 260 liraya çıktı.

8 ay önce Hayvancılık

TÜSEDAD, çiğ süt üretim maliyetini hem daha ayrıntılı bir şekilde hesaplamak hem de Ulusal Süt Konseyi ile aradaki görüş farklılığını dikkate alarak Ocak ayında çiğ süt üretim maliyetini 2 farklı hesaplama metoduna göre yaptı. Yapılan her iki hesaplamada USK'nın 13,5 lira olan referans fiyat ile maliyet hesabı arasında en düşük 2 lira fark var.

8 ay önce Hayvancılık

Kars Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Kayahan Avcı, hayvancılıkta yanlış uygulanan politikalardan dolayı ülkenin ithalata bağımlı hale getirildiğini belirterek, gerekli tedbirlerin alınmaması durumunda 250 bin liraya bile inek bulunamayacağının altını çizdi.

8 ay önce Güncel

Konyalı bir çiftçinin 10 milyon liraya satın aldığı traktör dikkatleri üzerine çekti. Traktörün özellikleri saymakla bitmiyor.

8 ay önce Güncel

2025 New Holland, 475-645 beygir gücü aralığında, yüksek performanslı tarım traktörü. Yenilik, verimlilik ve esneklik sunuyor. Peki bu traktör ne zaman çıkacak? Fiyatı ne olacak? Detaylar haberimizde;

8 ay önce TKDK

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı, beraberindeki heyetle, IPARD Programı hibe desteklemeleri kapsamına alınan illerden Kocaeli’ye çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

8 ay önce ESK

Et ve Süt Kurumu, kasaplık hayvan ithalatına yoğun bir şekilde devam ederken, 2024 yılının 3’üncü gemisi 19-20 Şubat tarihlerinde limana yanaşması bekleniyor. Ocak ayında gelen ilk geminin duyurusunu yaparak talep toplayan ESK’nın ikinci ve üçüncü gemide şeffaflığı bir tarafa bırakması dikkat çekerken, kasaplık hayvan satışında belli firmalara ayrıcalık sağlandığı iddiaları da gündeme bomba gibi düştü.

8 ay önce ESK

Tarımdan Haber gündem belirlemeye devam ediyor. Et ve Süt Kurumu’nun 600 bin baş besilik hayvan ithalatının altından kalkamayacağına dair kaygılar son iki haftadır kesim fiyatlarının sert bir şekilde yükselmesine neden olurken, Tarımdan Haber tarafından gündeme getirilen güven konusu Kocaeli Kasaplar Odası Başkanı İsmail Şalgam tarafından da teyit edildi.