5 ay önce Desteklemeler

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımsal destekleme kapsamında bugün akşam saatlerinde sosyal medya hesaplarından bir paylaşım yaparak, çiftçiye ödemesi yapılacak destek kalemlerini açıkladı.

5 ay önce Güncel

Tarım ve Orman Bakanlığının önemli merkez birimlerinden TAGEM ve Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünde görev değişimi oldu. Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Mustafa Altuğ Atalay, TAGEM Genel Müdürlüğüne atandı.

5 ay önce Hayvancılık

Tarım Bakanlığının hijyen mevzuatına aykırı ithal et sattığı ortaya çıkan Et ve Süt Kurumu, konuyla ilgili yaptığı açıklama ile yeni bir skandala imza attı. ESK, mevzuata aykırı et ithalatının üstünü örtmek için mevzuatı bile çarpıtmaktan geri durmazken, yaşanan skandal halk sağlığının bizzat ESK tarafından nasıl tehlikeye atıldığını da gözler önüne serdi.

5 ay önce Hayvancılık

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Keskin, bazı sanayicilerin mevsimsel süt arzını fırsata çevirerek üretici üzerinde tehlikeli bir oyun oynaya çalıştığını belirterek, Bakanlığı göreve davet etti. Keskin, Bakanlığın ihraç amaçlı süt regülasyonunu yaparak, sanayicinin bu oyununu bozmasını istedi.

5 ay önce Hayvancılık

Et ve Süt Kurumu'nun, ithal ettiği etleri Tarım Bakanlığının hijyen yönetmeliğine aykırı sattığı ortaya çıkmıştı. CHP, Tarımdan Haber tarafından ortaya çıkarılan mevzuata aykırı et satışından dolayı ESK yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

5 ay önce Tarım

Yeni hasat dönemi yaklaşırken, hububat sektöründe de fiyatlar yatay bir şekilde seyretmeye devam ediyor. Ticaret Borsalarında yapılan işlemlerde sadece mısır fiyatında biraz artış görülürken, buğday ve arpa fiyatlarında ise bir değişiklik olmadı.

5 ay önce Hayvancılık

TÜSEDAD Yönetim Kurulu adına yapılan yazılı açıklamada, 1 Mayıs’tan itibaren geçerli olacak çiğ sütte yeni fiyatın ülke hayvancılığına vurulmuş büyük bir darbe olduğu belirtilerek, dişi hayvan kesimlerinden kaynaklı kırmızı et fiyatlarındaki yükselişin göz ardı edildiği vurgulandı.

5 ay önce Ekonomi

Ekonomi yönetimi enflasyonu düşürmek ve parasal sıkılaştırmayı artırmak için kredi kartlarında belli düzenlemeler yapmaya hazırlanıyor. Yapılması beklenen yeni düzenlemelerle, vatandaşın kredi kartıyla harcama yapması da zorlaşacak.

5 ay önce Güncel

Tarım Kredi Yağ Sanayii, Tarımdan Haber tarafından gündeme getirilen Oruçoğlu Yağ Fabrikasında kayıp 2500 ton ham yağ ile ilgili stratejik bir açıklama yaptı. Açıklamada Oruçoğlu Yağ Fabrikası ile fason üretim sözleşmesi kapsamında üretim yapıldığı ancak 2500 ton ham yağın kaybolduğuna yönelik bilgilerin doğru olmadığı ileri sürüldü.

5 ay önce Tarım

TMO eski Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, yeni hasat dönemine yönelik yaptığı değerlendirmede devletin yine tek alıcı olduğu, çiftçinin ürününü devlete satmak zorunda kalacağı, TMO’nun müdahale fiyatının sınırlı olacağı ve çiftçi mağduriyetinin fark fiyatla telafi edilmeye çalışılacağı bir hasat dönemi yaşanacağı öngörüsünde bulundu.