3 ay önce Tarım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı konuşmada, tarım politikalarını eleştirenlerin çoğunun ön yargıyla hareket ettiğini kaydetti.

3 ay önce Tarım

Tarım ve Orman Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı ve Ekiz Tohumculuk şirketinin sahibi Hasan Ekiz, küçük ve güçsüz üreticinin kara bir yıl yaşadığını belirterek, hububat üreticisinin gerçekten perişan olduğunun altını çizdi.

3 ay önce Hayvancılık

Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği haftalık dana, düve, inek ve kuzu kesim fiyatlarını yayınladı. 1 Temmuz itibariyle karkas kesim fiyatları, bir önceki haftaya göre 11 ile 21 lira arasında arttı.

3 ay önce Hayvancılık

Türkiye hayvancılıkta yoğun bir ithalat yaparken, yurt içinde canlı hayvan fiyatları da artmaya devam ediyor. Damızlık gebe düve fiyatı 123 bin liraya çıkarken, et üretiminde önemli bir yeri bulunan besilik erkek dana fiyatı da 88 bin liraya çıktı.

3 ay önce Tarım

Çanakkale'nin Biga, Balıkesir'in Altıeylül, Kepsut ve Bigadiç ilçelerine bağlı bazı köylerde zorunlu arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetleri gerçekleştirilecek.

3 ay önce Tarım

İTO haziran ayında fiyatı fazla artan ve azalan ürünleri açıkladı. Peki haziran ayında fiyatı en çok artan ürün ne oldu? İşte detaylar...

3 ay önce Tarım

15 ticaret borsasının 1 Temmuz hububat fiyatları belli oldu. Piyasada bu hafta ekmeklik buğday, makarnalık buğday ve arpa fiyatı TMO’nun alım fiyatının altında işlem görmeye devam etti.

3 ay önce Tarım

Bilecik’te tarımsal ürün çeşitliliğinin artırılması için uygulanan maviyemiş yetiştiriciliğinde bu yıl 10 ton ürün alınması bekleniyor.

3 ay önce Tarım

Ticaret Borsalarında hububat fiyatları geçtiğimiz hafta üreticinin aleyhine bir seyir izledi. Buğday ve arpa fiyatı bir önceki haftaya göre düşerken, mısır fiyatı ise 80 lira arttı.

3 ay önce Tarım

Polatlı Ticaret Borsası, hububat fiyatlarına ilişkin son verileri açıkladı. Açıklanan verilerde ekmeklik buğday ve arpa fiyatlarında artış yaşandı.