3 ay önce Tarım

Avokado fidanı nasıl dikilir? Avokado ağacı ne kadar meyve verir? İşte avokado yetiştiriciliğine dair merak edilenler…

3 ay önce Tarım

Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrederken meyve ve sebzelerdeki hasat tarihleri de erkene çekildi. Kuraklığın etkisiyle rekoltede azalma yaşanırken bu durum meyve fiyatlarda artışa neden oldu.

3 ay önce Tarım

15 ticaret borsası'nda güncel hububat fiyatları belli oldu. Ekmeklik buğday, arpa, makarnalık buğday da düşüş yaşandı. İşte detaylar...

3 ay önce Tarım

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinde baskın seçim kararı alınırken, Kooperatifin eski Başkanı Recep Konuk, dikkat çeken bir paylaşımda bulunarak seçimlere aday olacağının mesajını verdi. Konuk’un aday olacağına yönelik paylaşımı çiftçiler tarafından sevinçle karşılandı.

3 ay önce Güncel

TKDK’da sözleşmeli personelin geçici görevlendirmelerin iptal edilmesi, çalışanlar arasında büyük bir infiale neden olurken, depremzede personelin bu karardan dolayı intihar etmesi, gözleri TKDK’ya çevirdi. Kurum Başkanı Ahmet Antalyalı, gerçek mazereti olanların kurumlarının değiştirilmeyeceğini belirterek, alınan kararı savundu.

3 ay önce Tarım

Zahter nedir, ne işe yarar? Zahter bitkisi nasıl kullanılır, faydaları nelerdir? İşte zahter bitkisine dair merak edilenler…

3 ay önce Tarım

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) tarafından geliştirilen ‘Yerli ve Milli Buğday Çeşitlerinin Hasat ve Tanıtım’ programına katıldı. Yumaklı, TAGEM tarafından geliştirilen Ayten Hanım ve Selami Bey isimli yerli ekmeklik buğdayın çiftçilerden tam not aldığını belirtti.

3 ay önce Tarım

Ticaret Borsalarında hububat fiyatlarında son durum! Ekmeklik buğday, arpa, makarnalık buğday fiyatları TMO’nun açıkladığı fiyatların altında kaldı.

3 ay önce Güncel

Tarım Bakanlığında, tilkileri havadan aşılamak için yapılacak 4 milyon Euroluk oral aşı ihalesinde büyük bir skandal patlak verdi. İhaleyi adrese teslim bir firmaya vermek için Bakanlığın kullanımı için izin verdiği aşı, özel şartname ile engellendi.

3 ay önce Tarım

Toprak Mahsulleri Ofisi, hububat alımlarına ilişkin son durumu paylaştı. TMO, 2024 hububat alımları kapsamında çiftçilerden 2 milyon tonun üzerinde buğday ve arpa alındığı bilgisini paylaştı.