3 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyük önem verdiği Tarım Kredi Marketler, liyakatsiz ve eş-dost personel atamalarından dolayı büyük bir vurgun skandalı ile çalkalanıyor. Tarım Kredi Marketler, muhasebe biriminde çalışan yöneticiler tarafından tam 9 milyon lira naylon fatura kesilerek dolandırılırken, skandal aylar sonra bir depo çalışanının depoya ürün gelmemesi üzerine fark edildi. Hüseyin Aydın, genel müdürlük binasına giderek kurumun muhasebecilerinden vurgunla ilgili bilgi almaya çalıştı.

3 ay önce Hayvancılık

Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, üyelerine yönelik hafta sonu yaptığı kesimleri durdurdu. Kurban Bayramı öncesi fiyatlardaki istikrarsızlık gerekçe gösterilerek durdurulan kesimler, bayram sonrası da devam ediyor.

3 ay önce Tarım

Hububat fiyatlarının genel seyri yakından takip edilirken, Haziran ve Temmuz aylarındaki fiyat hareketleri dikkat çekti. 15 Ticaret Borsasının ortalama verilerine göre hububat fiyatlarının Temmuz ayında bariz bir şekilde düştüğü görülüyor.

3 ay önce Tarım

2024 yılı ilk 5 ayında traktör satışları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21,8 düştü. 10 bin 651 adet traktör satışıyla New Holland başı çekti.

3 ay önce Tarım

Karaçalı bitkisi nedir, ne işe yarar? Karaçalı bitkisi ne işe yarar? İşte karaçalı bitkisinin kullanım alanları ve faydaları…

3 ay önce Hayvancılık

Danimarka, (şimdilik) AB'nin 3 numaralı et ihracatçısı olarak, dünyada hayvancılığa ilk karbon vergisini getirmeyi planlıyor. Çiftçiler sera gazı emisyonları için inek başına yılda 100 dolar ödeyecek.

3 ay önce Tarım

Gübre sahtekarlığına karşı, mahkemeler tarafından ikinci mahkumiyet kararı verildi. Geçtiğimiz aylarda Eskişehir’in Odungazi ilçesinde sahte gübre satışına mahkumiyet kararı verilirken, Konya’nın Ereğli ilçesinde de M.U isimli şahsa reklam firmaları üzerinden sahte DNA Bandrol üretmekten dolayı 2 yıl mahkumiyet kararı verildi.

3 ay önce Hayvancılık

Et ve Süt Kurumu’nun besilik hayvan ithalatında besicilerden hayvan parasını aylar öncesinden alması tepkilere neden oluyor. Faizlerin yüksek olduğu bir dönemde ESK’nın besicilerden aylar öncesinden aldığı hayvan paralarını gecelik repoda değerlendirdiği iddiaları ise yeni bir tartışmayı beraberinde getirdi.

3 ay önce Hayvancılık

Et fiyatlarını düşürmek için yoğun bir ithalat yapan Et ve Süt Kurumu, Temmuz ayında da yerli üreticiden alımını yaptığı hayvan kesim fiyatlarında bir değişikliğe gitmedi. ESK, dana, inek ve küçükbaş kesim fiyatlarını en son 5 ay önce güncellemişti.

3 ay önce Desteklemeler

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçiye bugün ödemesi yapılacak tarımsal desteklerle ilgili açıklama yaptı. Yumaklı, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla “1 milyar 879 milyon 139 bin TL tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun” dedi.