2 ay önce Tarım

Çiftçi eylemleri Türkiye geneline yayılıyor. Artan girdi maliyetlerine karşın ürünlerinin para etmemesinden dolayı seslerini duyurmak için traktörleriyle yollara düşen çiftçiler, seslerinin hükümet tarafından duyulmasını istiyor.

2 ay önce Hayvancılık

Süt üreticisi yaşanan krizlerden dolayı ürettiği sütten para kazanamazken, ticaret borsaları süt üzerinden para basıyor. Ticaret borsalarında sütün alım satımı ile ilgili bir piyasa bulunmazken, süt üreticisi ticaret borsalarına her litre süt için binde 13 borsa tescil ücreti ödüyor. Süt üreticisinin ticaret borsalarına yıllık ödediği borsa tescil ücreti 200 milyon lirayı bulurken, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun bu geliri kaybetmek istemediği kaydediliyor.

2 ay önce Hayvancılık

Ulusal Kırmızı Et Konseyi, kombinalar ve kesimhanelerden alınan haftalık yağsız dana ve yağsız kuzu kesim fiyatlarını yayınladı. Dana yağsız kesim fiyatı 330 lira, kuzu kesim fiyatı da 366 TL olarak açıklanırken, kesim fiyatlarının son bir hafta içinde yükseldiği görüldü.

2 ay önce Desteklemeler

Bursa İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, resmi internet sayfasından yaptığı paylaşımda, Ziraat Bankası ile yapılan işbirliği çerçevesinde üreticilerin şubelerinden yapacağı alışverişlerde yüzde 0 faizle 300 bin TL'ye kadar alışveriş yapabileceklerini duyurdu.

2 ay önce ESK

Et ve Süt Kurumu, Ağustos ayında da hayvan alım fiyat listesini değiştirmedi. ESK, en son kesim fiyatlarını Mart ayında güncellemişti. Kurum Mart ayından buyana 5 aydır karkas kesim fiyatlarında bir değişikliğe gitmedi.

2 ay önce Tarım

Ticaret borsalarında bu hafta makarnalık buğday fiyatındaki sert hareketlilik dikkat çekti. Makarnalık buğday fiyatı önce sert yükseldi sonra sert bir şekilde düştü.

Tarım Kredi Kooperatif Market üst yöneticilerinin makam araçları sıfırlandı. Zarar ettiği gerekçesiyle market personelinin maaşına zam yapılmayan şirkette, üst yöneticilerin makam araçlarının sıfırlanması dikkat çekti.

2 ay önce Tarım

Türkiye'de et ve süt üretiminde bir marka olan o çiftlik, konkordato ilan etti. Hayvancılığın geldiği noktayı özetleyen bir haber de, dev çiftlikten geldi.

2 ay önce Tarım

Tarım ve Orman Bakanlığı, iki yıldan fazla süredir ekilmeyen tarlaları, dijital kiralama sistemi üzerinden kiraya verecek. Kira geliri doğrudan tapu sahibi mirasçılara ödenecek.

2 ay önce Tarım

Hububat fiyatları yakından takip ediliyor. 15 Ticaret Borsasında oluşan fiyatlar, piyasanın genel seyri hakkında bilgi veriyor. Buğday fiyatları bu hafta yükselişle başladı.