1 ay önce Hayvancılık

En son et kesim fiyatları yayınlandı. Buna göre karkas kesim fiyatı geçen haftaya göre 11 lira yükseldi. Dana kesim fiyatı 341 lira, kuzu kesim fiyatı 377 lira oldu.

1 ay önce Desteklemeler

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçiye bugün yapılacak tarımsal desteklerle ilgili açıklama yaptı. Yumaklı, çiftçiye bugün toplamda 1 milyar 479 milyon 141 bin TL tarımsal destekleme ödemesinin yapılacağını duyurdu.

1 ay önce Tarım

Gübre vurgununda bir haber de Konya’dan! Konya Şeker’in de özel bir firmadan aldığı gübrelerin değerlerinin düşük çıkmasından dolayı çiftçinin pancar üretiminde ciddi bir düşüş bekleniyor. Pankobirlik’in Türkşeker adına yaptığı ihalede yine özel bir firmadan alınan gübre değerlerinin çok düşük çıkmasından dolayı çiftçinin ciddi bir mağduriyeti gündeme gelmişti.

1 ay önce Tarım

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye’nin farklı illerinde çiftçiler tarafından yapılan eylemlerin CHP tarafından organize edildiğini ileri sürdü. “Bursa’dan hareket geçtiler. Oradakilerin hepsi üretici miydi bilemiyorum. Sanki Türkiye’de böyle Avrupa’daki gibi bir şey varmış imajını vermeye çalışıyorlar” diye konuşan Yumaklı, sağduyulu çiftçilerin bu eylemlere prim vermediğini dile getirerek, “Lütfen çiftçiler üzerinden bir siyaset yapmasınlar” dedi.

1 ay önce Güncel

Adana’da, gübre sektöründe yaşanan güncel sorunların görüşüleceği kapsamlı bir toplantı yapılacak. KY AGRO MEDIA tarafından organize edilecek, ‘Türkiye gübre üreticileri ve ithalatçıları sempozyumuna, Türkiye’de faaliyet gösteren gübre üretici ve ithalatçılarının yanı sıra gübre traderleri de katılacak.

1 ay önce Tarım

Çiftçi bu yıl ektiği ürünü satamazken, iki yıl ekilmeyen tarım arazileri ile ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik, bugün Resmi Gazete’de yayınlandı. Bakanlık, mülkiyeti gerçek ve tüzel kişilere ait olan ve üst üste iki yıl işlenmeyen tarım arazilerini kiraya verecek. Ancak bu yönetmeliğin ülke tarımına nasıl bir katkı sunacağı bilinmiyor.

1 ay önce Güncel

Tarım ve Orman Bakanlığında Personel Genel Müdürü Adem Dinç görevden alındı. Dinç’in yerine geçtiğimiz aylarda Personel Genel Müdür Yardımcılığına atanan Seyfullah Arslantürk getirildi. Peki, Adem Dinç neden görevden alındı?

1 ay önce Tarım

Tarım ve Orman Bakanlığı, taşra teşkilatlarında çalışmak üzere 1500 tarım işçisi alımı yapılacağını duyurdu. Yedek adayların belirlendiğini açıklayan bakanlık, evrak teslim tarihlerini resmi sayfasından paylaştı.

1 ay önce Güncel

Tarım Kredi Market Genel Müdürü Orhan Kozan, görevinden alındı. Tarım Kredi Marketlerde son dönem gündeme usulsüzlükler ayyuka çıkmıştı. En son naylon fatura skandalı patlak vermişti.

1 ay önce Tarım

Pancar çiftçisinin bu yıl gübrede büyük bir vurgun yediği ortaya çıktı. Ankara, Yozgat, Burdur ve Eskişehir’de gübre vurgunundan dolayı çiftçinin pancar üretiminin 1/3 oranında düşmesi bekleniyor. Çiftçinin milyonlarca lira zarar ettiği gübre vurgununda Türkşeker ve Pankobirlik’in durumu sadece seyretmekle yetinmesi yapılan gübre ihalelerini de şaibeli hale getirdi.