2 hafta önce Tarım

Karaman'da mısır biçim fiyatları belirlemek için toplantı yapıldı. Toplantıda üreticiler uyarılarak hasattan sonra tarlada kalan mısır saplarına bu yıl özel firmalardan ciddi talep olduğu belirtilerek, dönümünü 250 TL'den satabilecekleri kaydedildi.

2 hafta önce Tarım

15 Ticaret Borsasının güncel hububat fiyatları belli oldu. 27 Eylül cuma günü hububat piyasasında yükseliş görüldü. İşte dikkat çeken güncel hububat fiyatları...

3 hafta önce Tarım Kredi Kooperatifleri

Faiz batağındaki kooperatif marketlerinin tabelası değiştirilecek! 2500 market tabelasına 500 milyon lira para harcanacak! Kamuda tasarruf tedbirlerinin alındığı bir dönemde, Tarım Kredi Kooperatiflerinde Hüseyin Aydın’ın talimatı ile 2500 marketin tabela değişimine 500 milyon lira para harcanacak olması çiftçi kaynaklarının nasıl hoyratça kullanıldığını gözler önüne serdi.

3 hafta önce Hayvancılık

İnek, dana, düve kesim fiyatları bu hafta değişmedi. Karkas kesim fiyatları bu hafta artmayarak geçen hafta ile aynı kaldı. Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, kesim fiyatlarını ilan etti.

3 hafta önce Hayvancılık

Türkiye’nin en büyük tarım kampüsü ve rekreasyon alanı olan BAKAP’ta, 130 dönümlük arazide ekimi yapılan silajlık mısırın hasadı ve silaj paketlemesi başladı. 4 yıldır devam eden destek kapsamında, elde edilen kaliteli kaba yem Başkentte hayvan yetiştiriciliği yapan küçük aile işletmelerine ücretsiz olarak dağıtılacak.

3 hafta önce Tarım

İzmir'in Tire ilçesinde ceviz hasadı başladı! Üreticiler, 2 bin 500 TL altında çalışacak işçi bulamamaktan şikayetçi! Ceviz hasatı için silkeleyici ve toplayıcı olarak çalışacak mevsimlik işçiler, 2 bin 500 TL ile 2 bin 700 TL arası yevmiye istiyor.

3 hafta önce Desteklemeler

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımsal destek ödemeleri kapsamında açıklama yaptı. Yumaklı, çiftçiye bugün tarımsal destekler kapsamında toplam 2 milyar 888 milyon 41 bin lira ödeme yapılacağını bildirdi.

3 hafta önce Tarım

2018 yılında yapılan özelleştirme ile satılan fabrikaların içinde yer alan Ilgın Şeker Fabrikası, alıcı firmanın ödemeyi yapamamasından dolayı satışı iptal olmuştu. Satışı iptal olan Ilgın Şeker Fabrikası, şeker üretiminde rekor kırarken, kamu şeker fabrikalarını da ayakta tutuyor. Ilgın'da, 'Erbakan'ın fabrikası' olarak bilinen şeker fabrikasında bu yıl toplam 1 milyon 33 bin ton pancar işlenmesi bekleniyor.

3 hafta önce Tarım

15 Ticaret Borsasının ortalama hububat fiyatları belli oldu. Buna göre buğday, arpa ve mısır fiyatlarında artış gözlemlendi! İşte güncel (25 Eylül) hububat fiyatları...

3 hafta önce Tarım

Eski Tarım Kredi Kooperatifleri Balıkesir Bölge Müdürü İshak  Gündüz, Organize Tarım Bölgelerinin lanse edildiği gibi olmadığını belirterek, "Açılışı yapılan yerler açısından ortada sadece temsili açılışlar var. Lanse edildiği gibi profesyonel bir durum da yok. Yani henüz büyük çaplı bir organize tarım bölgesi yok" dedi.