1 gün önce Hayvancılık

UKON, haftalık et kesim fiyatlarını açıkladı. Dana kesim fiyatı 2 lira, kuzu kesim fiyatı 1 lira yükseldi. Kesim fiyatlarının düşük seyri, üreticinin zararını büyütüyor.

1 gün önce Güncel

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Birol Aydın, Tarım Bakanlığında halef-selef bakanlar arasında yaşanan Audi A8 Long makam aracı krizini Meclis gündemine taşıdı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM Başkanlığına bir soru önergesi veren Aydın, Bakanlık envanterinde görünmeyen Audi A8 Long makam aracının eski Tarım Bakanı Vahit Kirişçi’ye hangi şekilde kullanımına verildiğinin açıklanmasını istedi.

1 gün önce Tarım Kredi Kooperatifleri

Gübretaş’ın İran’daki yatırımı olan Razi Petrokimyanın 400 milyon dolara satılacağı ve bütün pazarlıkların yapıldığına yönelik iddialar, gübre piyasasında şok etkisi yaparken, 16 yıl önce Gübretaş konsorsiyumuyla 680 milyon dolara alınan ve yaklaşık 320 milyon dolar yatırım yapılan Razi'nin satışıyla ilgili 400 milyon dolar gibi rakamların konuşulması peşkeş iddialarını gündeme getirdi.

2 gün önce Güncel

Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, 2024 yılına göre 2025 yılında emekli olunması durumunda emekli aylıklarında yaşanacak ciddi kayıplardan dolayı şeker sanayinde 2 bine yakın öğretici konumundaki işçinin emekli olmasını beklediklerini belirterek, "Şeker sanayi büyük bir yara alacak. Bu yara özelleştirmenin açtığı yaradan daha büyük olacak. Acilen bu soruna bir çözüm bulunmalı" dedi.

2 gün önce Desteklemeler

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımsal destek ödemesi kapsamında açıklama yaptı. Yumaklı, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, çiftçiye bugün 1 milyar 35 milyon lira destek ödemesi yapıldığını açıkladı.

2 gün önce Tarım

CHP Niğde Milletvekili ve Tarım, Orman ve KöyişleriKomisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) tarafından üretilen buğday tohumlarının pazar payındaki kayda değer düşüşü Meclis gündemine taşıdı. Bakan Yumaklı, TİGEM'in buğday tohumu pazarındaki düşüşle ilgili Sayıştay'dan farklı cevap vermesi dikkat çekti.