3 gün önce Güncel

Tarım Bakanlığında makam saltanatından taviz vermiyorlar! Audi A8 Long tartışmalarının gölgesinde Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı’nın Özel Kalem Müdürü Mehmet Yerlikaya’ya Jokey Kulübü tarafından ikinci bir makam aracı daha kiralandığı ortaya çıktı.

3 gün önce Tarım

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, mazot, gübre, ilaç gibi girdi maliyetleri katbekat artarken çiftçiye yeterli destek verilmediğini belirterek, “Böyle olunca artık o iş yapılabilir olmaktan çıkıyor. Çiftçi üretimden uzaklaşıyor” dedi.

4 gün önce Tarım

Ekonomik kriz bir çok sanayi kuruluşunu olumsuz etkilerken, çiftçi kuruluşu Tarım Kredi Kooperatifleri de ekonomideki bu olumsuz şartlardan derin bir şekilde etkileniyor. Ekonomideki olumsuz şartların yanında siyasi atamalardan kaynaklı liyakatsiz yöneticiler eliyle zor günler geçiren Tarım Kredi Kooperatifleri, Türkiye’nin yurt dışındaki en büyük sanayi yatırımı olan İran’daki Razi Petrokimya’yı satarak, elden çıkarmayı planlıyor.

4 gün önce Güncel

Fenerbahçe’nin eski yöneticilerinden Hakan Bilal Kutlualp, Tarım Bakanlığında Mehdi Eker’in döneminde yapılan hayali ÜDTS ihalesindeki 60 milyon lira yolsuzlukla ilgili yaptığı haberlerden dolayı, hakaret ve iftira suçu işlediği iddiasıyla Tarımdan Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadettin İnan hakkında açtığı davayı kaybetti.

4 gün önce Tarım

Polatlı Ticaret Borsasında dünkü işlemlerde ekmeklik buğday fiyatı düşerken, mısır fiyatı yükseldi. Güncel hububat fiyatları ile ilgili detaylar haberimizde...

4 gün önce Tarım

İthalat kararı ile düşüşe geçen mısır fiyatları, dünkü işlemlerde tekrar 9 bin liranın üstüne çıktı. Mısır fiyatlarının, ürün azlığından dolayı 9 bin liranın altına inmesi beklenmiyor.

5 gün önce Gıda

Ankara Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürü, ürünlerin analizlerinin yapıldığı laboratuvarı tanıttı…

6 gün önce Batman

Süt üreticisi, artan maliyetler karşısında süt fiyatlarının artırılmamasından dolayı mustaripken, çiğ süt destekleri ile ilgili önemli bir duyuru yapıldı. 2024 yılının Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarına ait çiğ süt destek icmallerinin 21 Kasım’da askıya çıkarılacağı kaydedildi.

6 gün önce Hayvancılık

Üretici canlı hayvan fiyatlarını yakından takip ediyor. Canlı hayvan fiyatlarının seyri, karkas kesim fiyatları ile et fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Yakın zamana kadar karkas kesim fiyatları ile birlikte canlı hayvan fiyatlarında da ciddi bir artış yaşanmıştı. Güncel canlı hayvan fiyatları belli olurken, damızlık düve ve besilik erkek dana fiyatı düştü. Buzağı fiyatı ise değişmedi.

6 gün önce Tarım

Ticaret Borsalarında günlük ve haftalık hububat fiyatları belli oldu. 15 Ticaret Borsasının ortalama verilerine göre buğday ve mısır fiyatları bir önceki haftaya göre düştü. Özellikle mısır fiyatındaki sert düşüş dikkat çekti.