Tarım Kredi’den çiftçiye 3 ay faizsiz tohum, gübre, ilaç ve yem satışı! Tarım Kredi’den çiftçiye 3 ay faizsiz tohum, gübre, ilaç ve yem satışı!

Tarım Bakanlığı tarafından 2 Ekim’de açıklanan taklit ve tağşiş listesinde Tarım Kredi Kooperatiflerinin zeytinyağı üretimi yapan iştirakinin de bulunması, hileli üretimde gelinen noktayı ortaya koymuştu. Bakanlığın yaptığı denetimlerde, Tarım Kredi Birlik Tarım Ürünleri A.Ş’ye ait Balıkesir Gömeç’teki zeytinyağı fabrikasında üretilen natürel sızma zeytinyağlarında da hileli üretim tespit edilmişti.

BAKANLIĞIN İFŞA ETTİĞİ FİRMA TİCARİ HAYATINA SON VERDİ!

Söz konusu hileli üretimle ilgili yapılan haberlerin ardından Tarım Kredi Yağ şirketi, dün bir açıklama yaparak, Bakanlığın taklit ve tağşiş listesindeki bilgilerin doğru olmadığı belirterek, konuyla ilgili hukuku sürecin başlatıldığı kaydedildi.

Söz konusu hileli üretime yönelik tespitin 2020 yılı üretimine ait olduğu belirtilen açıklamada, hileli üretim tespitinin de 2021 yılında yapıldığı kaydedildi. Bu süre içinde ismi geçen şirketin artık ticari hayatına devam etmediği ve yağ üretimi yapmadığı ifade edilen açıklamada, Balıkesir Gömeç’teki fabrikanın Tarım Kredi Yağ şirketine ait olduğu ve hiçbir yağ çeşidinde farklı tohum yağı bulunmadığının altı çizildi.

Tarım Kredi Yağ Tağşiş-1